Nyheder20. juni 2023

Dansk luksushotel er et sort hul: Rigmandsfamilie taber hundredvis af millioner

Luksushotellet Alsik har kostet Danfoss-familien 205 millioner kroner siden 2019
Bitten & Mads Clausens Fond, der ejer en kontrollerende del af Danfoss, har tabt hele 205 millioner kroner på dansk luksushotel.
Bitten & Mads Clausens Fond, der ejer en kontrollerende del af Danfoss, har tabt hele 205 millioner kroner på dansk luksushotel.
 Arkivfoto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Der er ikke sparet på noget på det danske luksushotel Alsik i Sønderborg.

Siden hotellet åbnede i 2019 er der blevet lavet flere udvidelser med koncert- og eventstedet Sergenten, endnu en pool, jacuzzi med mere i spaafdelingen og Michelin-restauranten Syttende.

Og det er ikke helt billigt.

Alsik Hotel og Spa er ejet af Bitten & Mads Clausen Fond, som også ejer en kontrollerende del af Danfoss, og de har ifølge Finans tabt svimlende 205 millioner kroner efter skat på det hotellet.

Det viser et nyt regnskab.

Fonden har i alt investeret 750 millioner kroner på etableringen af luksushotellet på 19 etager med 190 værelser og tre restauranter – heriblandt Michelin-restauranten Syttende, der er udviklet og ledet af tv-kokken Jesper Koch.

Ifølge fondens årsrapport for 2022 har Bitten & Mads Clausens Fond en egenkapital på 38,7 milliarder kroner.

Finans har forsøgt at få en kommentar fra fondens direktør, Lars Tveen, om det store tab, men det har ikke været muligt.

I stedet har han sendt en mail, hvor han forklarer, at hotellet skal være med i det strategiske arbejde for at gavne området i Sønderborg.

Der er ikke flere planlagte investeringer i hotellet, og derfor skulle de gerne begynde at tjene penge.

Hotellet nåede ikke det resultat, som ledelsen forventede i 2022. Hvad omsætningen var, oplyser de ikke, men hotellet havde en belægningsprocent på 69 procent og næsten 80.000 gæster.

Sponsoreret indhold