Nyheder12. august 2014

Dansk krimi-heltinde sang for syge dyr

Slæbte altid halvdøde fugleunger og mus med hjem
Lærke Winther slæbte halvdøde fugleunger og mus med hjem, da hun var barn.
Lærke Winther slæbte halvdøde fugleunger og mus med hjem, da hun var barn.
 Foto: Mikael Rieck
LÆS OGSÅ: Lærke har fundet ny mand

En stor, brun bjørn bliver Pusle og Blobs hengivne ven, når onkel Erik tager sin "søsters børn" med på eventyr i Canada i den kommende film "Min Søsters Børn og Guldgraverne".

Det kan Lærke Winther, der spiller rollen som børnenes skrappe nabo, fru Flindt, godt identificere sig med. Da hun var barn, var dyr nemlig også en af hendes store interesser.

LÆS OGSÅ: Lærke Winther skred fra sin fantastiske mand

- Jeg har altid elsket dyr. Så det der med at blive ven med sådan en bjørn, det kunne jeg virkelig også godt, siger skuespilleren med et drømmende udtryk i øjnene.

Selv om hun i dag er mest kendt for sit talent for skuespil - blandt andet som retsmediciner i "Den som dræber" og som veninden Anna i krimiserien "Dicte" - er Lærke Winther også i besiddelse af et usædvanligt stort dyretække.

- Da jeg var barn, havde jeg altid gang i noget med dyr. Jeg slæbte altid halvdøde fugleunger og mus med hjem, fortæller hun.

- Så gav jeg dem mad og sang for dem. Tit døde de desværre, og så måtte jeg jo begrave dem.

LÆS OGSÅ: Min vildeste ferie

Lærke Winther genkender den samme begejstring for de pelsede og fjerklædte eksistenser i sin datter Billie, der nu er ni år.

- Hun har lige den der alder for det romantiske. Da jeg var hendes alder, kunne jeg også godt lide bare at sidde i et træ og bilde mig selv ind, jeg kunne tale med fugle og hjorte, fortæller hun.

- Det er godt, tror jeg, at man får lov at gå igennem det, siger Lærke Winther.

LÆS OGSÅ: Lærke Winther havde tvangstanker

På filmsettet til "Min Søsters Børn og Guldgraverne", der optages i den canadiske vildmark, er der god mulighed for at stifte bekendtskab med dyr, man sjældent ville støde på i den danske natur.

Ud over den dresserede filmbjørn Broud, der er hyret til at medvirke i selve filmen, er der i området set spor fra både vilde ulve og bjørne.

Og skulle Lærke Winther være så "heldig" at støde ind i en af de vilde bamsebjørne, er hun beredt. Sådan da.

- Problemet er, at der er meget divergerende råd. Nogen siger, man skal lægge sig ned og spille død, mens andre siger, man helst skal prøve at gøre sig større end den. Så i den situation er det bare om at vælge, og håbe, man ikke vælger forkert, konstaterer hun.

Hvordan Blob og Pusle formår at blive venner med en levende bjørn, og hvad der ellers hænder familien og fru Flindt i Canada, afsløres, når "Min Søsters Børn og Guldgraverne" får premiere op til vinterferien 2015.

Sponsoreret indhold