Nyheder3. marts 2014

Dansk kortfilm vinder Oscar

Helium løb med Oscar-sejren i Hollywood i nat
Anders Walter og filmens producent Kim Magnusson jublede over sejren i nat
Anders Walter og filmens producent Kim Magnusson jublede over sejren i nat
 Foto: All OverDen danske kortfilm "Helium" tager en af de prestigefyldte Oscar-statuetter ved prisuddelingen i Los Angeles.

"Helium" handler om drengen Alfred, som ligger dødeligt syg på hospitalet. Han bliver gode venner med den excentriske rengøringsmand Enzo, og sammen udvikler de en magisk fantasiverden, Helium, som Alfred drømmer sig ind i.

Enzos historier bliver et tilflugtssted fra dagene på hospitalet, og det får Alfred til at genfinde glæden ved livet.

"Helium" er instrueret af 36-årige Anders Walter, han er tydeligvis beæret over at blive hyldet i Hollywood.

- Wow, det her er vanvittigt, lyder det fra Anders Walter på scenen ved Oscar-showet.

- Tak til Akademiet, tak for at beholde kategorien. Det er en mulighed for nye talenter. Jeg vil gerne takke de folk, der var med til at lave denne film for næsten ingen penge, tilføjer han.

Anders Walter: Har ventet siden børnehaveklassen

Selvom det er Anders Walters første Oscar, er hans hjemland ikke ukendte med kategorien. Tre danske instruktører er tidligere kommet hjem med en Oscar for bedste kortfilm.

I 2010 var det Joachim Back med "De nye lejere", I 2003 Martin Strange-Hansen med "Der er en yndig mand" og i 1999 Anders Thomas Jensen med "Valgaften".

Anders Walter har tidligere instrueret kortfilmene "9 meter" (2012) og "Den Talende Kuffert" (2011). "9 meter" var shortlistet i Oscar-kapløbet, men måtte se sig sorteret fra ved de endelige nomineringer.

Anders Walter pegede inden showet selv på den britiske "The Voorman Problem" som favoritten til prisen for bedste kortfilm.

Prisen for bedste korte animationsfilm gik til "Mr. Hublot".

anders Walters kendte tvillingebror Rasmus er blevet far


Sponsoreret indhold