Nyheder 6. juli 2015

SE TRAILER Dansk homo-kortfilm hitter i udlandet

Den danske kortfilm "Den Sidste Pige" kan ende med en Oscar-nominering
Martin Stampe

Den danske homo-kortfilm "Den Sidste Pige" kan ende op med at gå i fodsporene på en meget stolt dansk kortfilm-tradition, hvor Danmark siden 1999 tre gange er strøget helt til tops ved Oscar-uddellingen i Hollywood.

Filmen behandler den til tider svære beslutning, det kan være at springe ud som homoseksuel.   "Den Sidste Pige" foregår i København og er instrueret af Bjarke de Koning.   Og filmen er tilsyneladende populær, da 15 filmfestivaler verden over allerede har taget den på programmet.   Det gælder blandt andet flere amerikanske filmfestivaler.   En af dem er Rhode Island International Film Festival, og den er særlig attraktiv, når det drejer sig om at vinde de helt store priser.   Vinder filmen hovedprisen på denne festival, udløser det automatisk en Oscar-nominering.   - Det er jo enhver instruktørs drøm at blive nomineret til en Oscar, men jeg er for ydmyg til at håbe på, at det kommer til at ske. Lige nu er jeg bare glad for filmens flotte eksponering over hele verden,” siger Bjarke de Koning.  
Alexander Aagaard
Bjarke de Koning er meget glad for, at hele 15 filmfestivaler har taget "Den Sidste Pige" på programmet". (Foto: Alexander Aagaard)   Det er endnu ikke besluttet, hvornår "Den Sidste Pige" får dansk premiere.   De tre tidligere Oscars til danske kortfilm faldt i 2010, hvor  Joachim Backs vandt med "The New Tenants", i 2003 da Martin Strange vandt med "Der er en yndig mand" og endelig tilbage i 1999 da Anders Thomas Jensens "Valgaften" strøg helt til tops.   Se traileren for "Den Sidste Pige" herunder:
 

Sponsoreret indhold