Dansk Grand Prix-legende pludselig død

Den nu afdøde John Hatting med Lise Haavik, som han i en årrække var gift med og lavede musik med.

Den nu afdøde John Hatting med Lise Haavik, som han i en årrække var gift med og lavede musik med.

Foto: Claus PoulsenVenner og familie står tilbage chokerede tilbage, efter Grand Prix-veteranen John Hattings pludselige død. Han blev 64 år gammel.

For blot to dage siden deltog Hatting, der var bagmanden bag flere udødelige Grand Prix-hits, i sin ven, sangerens Kim Schwartz's fødselsdag. Men nu er Hatting gået bort.

Grand Prix-ægteparret Kjeld og Hilda Heick er rystede over dødsfaldet:

- Det er jo forfærdeligt. Det er alt for tidligt, og det er frygtelig trist at høre. Det gør ondt. Specielt fordi vi i vores yngre dage havde meget med John Hatting at gøre, siger Hilda Heick til eb.dk.

John Hatting stod bag Ragnwald-hit

- Vi har dog ikke haft kontakt til ham de sidste 10 år. Han har levet meget stille, og vi har ikke hørt fra ham i lange tider.

John Hatting indledte karrieren som medlem af gruppen Brixx, der i 1982 vandt Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Video Video". Senere lavede han med sin daværende ægtefælle Lise Haavik duoen Trax, der i 1984 deltog i Melodi Grand Prix 1984 med sangen "Vi hører sammen".

Året efter var Trax med igen med i sangdysten "Ved du hva' du sku", som fik en tredjeplads, mens duoen det følgende år røg helt til tops med "Du er fuld af løgn", som Hatting stod bag, og hans kone opførte. Sangen fik en sjetteplads ved Det Europæiske Melodi Grand Prix.

De to blev skilt i 1988.

John Hatting var ikke færdig med Grand Prix. Han skrev Lonnie Devantiers vindermelodi "Hallo, Hallo" i 1990. Sammen med kammeraten Torben Lendager stod han desuden bag Richard Ragnvalds store hit "Kære lille mormor".


Hatting (yderst til højre), da han med Lotte Devantier vandt grand prixet med "Hallo, Hallo". Ved siden af John står Britt Bendixen, senere dommer i "Vild med dans". (Arkivfoto: All Over)Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close