Nyheder19. april 2024

Dansk færge må undvige russisk krigsskib

En russisk fregat på vej gennem Storebælt kom i vejen for en Kombardo-færge, der af sikkerhedsmæssige årsager måtte foretage en 360-graders undvigemanøvre
Molslinjen, Express 2 færge på Kattegat, 9. marts 2021.
En af Molslinjens hurtigfærger, der sejler mellem Odden og Aarhus har fredag undveget en russisk fregat med en standard manøvre rundt om egen akse.
 Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En stille formiddag uden for Odden tog bogstaveligt talt en dramatisk drejning for passagererne ombord på en Kombardo-færge.

Årsagen til dramatikken skyldtes en russisk fregat på vej gennem Storebælt.

Det russiske krigsskib var nemlig tavse, da den danske hurtigfærge kontaktede den, for at høre, hvordan de to sejlende fartøjer skulle passere hinanden.

Det fortæller pressemand for Kombardo Jesper Mack.

- I god ro og orden, vælger vores kaptajn at lave 360 graders vending. Det er en klassisk manøvre, hvis man ikke synes, et skib foran en ikke gør, som man skal.

Turen rundt om egen akse kunne mærkes af de mange passagerer, der var ombord.

Blandt andet Sofie Linde, der på sin Instagram-konto har lagt en video på af det russiske skib.

- En hurtigfærge er en ret stiv konstruktion, så når den skal op og ned i hastighed, så kan man godt mærke det, forklarer Jesper Mack.

Over for SE og HØR bekræfter det danske forsvar, at der fredag er en russisk fregat i dansk farvand. Endda i selskab med et dansk militærskib.

- Der er p.t. en russisk fregat på vej gennem Storebælt i nordgående retning. Søværnet følger rutinemæssigt russiske orlogsskibe, der gennemsejler dansk farvand, oplyser forsvaret.

Hos Kombardo oplyser Jesper Mack, at en 360 graders vending, som den der fredag er foretaget lidt nord for Odden, ikke er hverdagskost.

- Det sker ikke hver dag, men det sker. Det er sket i meget god afstand, og det er meget udramatisk, understreger han.

Sponsoreret indhold