Nyheder11. marts 2022

Danser med drenge-medlem trækker sig efter vanvidstweet: – Jeg lægger mig fladt ned

Klaus Kjellerup, nu tidligere medlem af Danser med drenge, har valgt at trække sig fra bandet, efter han har udtalt sig i skarpe vendinger om krigen i Ukraine
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200609_jsu9900.jpg
 Foto: Jesper Sunesen/ALLER FOTO & VIDEO
  • – Jeg er rasende på mig selv.

Sådan lyder ordene fra bassisten i det danske band Danser med drenge, Klaus Kjellerup, til SE og HØR, efter han bogstavelig talt har splittet bandet ad på grund af skarpe og kritiske kommentarer om krigen i Ukraine.

Et større drama har nemlig fredag udspillet sig i det gamle 90’er-band, efter Klaus Kjellerup de seneste par dage blandt andet har skrevet således på det sociale medie Twitter:

"Russerne bomber intet. Det er de ukrainske nazi-terrorgrupper, der bomber i Ukraine."

Hvorlænge vil du ydmyge Dig?

Tweetet fik tidligere på dagen bandets trommeslager, Kasper Langkjær, til at skrive på Facebook, at de andre bandmedlemmer ikke vil optræde med Klaus Kjellerup efter hans udtalelser.

Herefter var der så tvivl, om bassisten nu var den eneste tilbage i Danser med drenge, eller om han var blevet smidt ud. For et hurtigt kig på det danske bands hjemmeside viser, at de har en pakket tourkalender i april og maj.

Man fristes derfor til at spørge på bandets og fansenes vegne, “hvorlænge vil du ydmyge dig, Klaus?”

Og det var ikke længe. Til SE og HØR fortæller det nu forhenværende medlem af Danser med Drenge, at han trækker sig fra bandet, så touren kan gennemføres.

  • – Jeg lægger mig fladt ned. Det er jo mig, der er skyld i det her med et uigennemtænkt tweet, fortæller han.

  • Artiklen fortsætter under billedet...

– Touren skal gennemføres

Klaus Kjellerup, der selv er journalist, erkender, at han burde have forudset, at han ville havne i en shitstorm, efter at flere af landets medier har bragt historien.

  • – Det er min fejl, og det skulle jeg have forudset, og det var dumt. Jeg er ulykkelig over, at jeg åbenbart har gjort nogle mennesker kede af det og såret dem.

For ham er det vigtigste, at Danser med Drenge kan gennemføre deres turné.

  • – Hvis orkesteret vil spille uden mig, så vil jeg trække mig, for jeg vil have, at de her koncerter bliver spillet, lyder det fra ham.

Hvorvidt Klaus Kjellerup stadig står ved sine udtalelser om krigen i Ukraine, vil han ikke svare på.

Sponsoreret indhold