Danseatlet er for stiv til latin

Helge Vammen er vant til at skulle være spændt til gymnastik, men når han danser skal han løsne op.

Helge Vammen er vant til at skulle være spændt til gymnastik, men når han danser skal han løsne op.

Foto: Claus PoulsenLige så smidig gymnasten Helge Vammen er, lige så stiv i kroppen er han også. Som gymnast er det nemlig vigtigt at kunne låse kroppen, når man skal lande efter for eksempel et spring for at undgå skader.

LÆS OGSÅ: Sportsfolk klar til "Vild med dans"

Og det har vist sig at være lidt af en udfordring for Wammen, der fra fredag den 12. september kan ses i Vild med dans.

I dansen skal kroppen nemlig løsnes op, og der skal gang i hofterne, når latinrytmerne ruller ud af højttalerne. Det er ikke helt nemt for den syvdobbelte Danmarksmester i idrætsgymnastik.

- Jeg er vant til hele tiden at skulle være spændt til gymnastik. Til dans skal jeg derimod løsne op i kroppen. Hvis jeg lige pludselig gør det i en landing til gymnastik, kan det gå helt galt. Så jeg skal huske at holde de to sportsgrene adskilt, siger Helge Vammen.

LÆS OGSÅ: Galleri: Her er danserne

Elitegymnastens dansepartner Sofie Kruuse, kan også godt mærke, at skiftet mellem de to discipliner koster lidt tid og forvirring.

- Det er supersvært at skulle skifte. Helge kommer tit lige fra gymnastik, når vi skal træne, og jeg skal derfor tit starte med at bruge tid på at løsne op i hans krop. Herefter skal han til gymnastik igen og skal stramme det hele én gang til, siger Sofie Kruuse.

LÆS OGSÅ: Her er seernes Vild med dans-favorit

Den professionelle danser ser dog alligevel store fordele i gymnastkroppen.

- Han har en fordel i dansen pasodoble og i det hele taget i standarddanse, for han er ret låst i sin krop. Det er godt til standard, men knap så godt til latin. Men det skal vi nok få lavet om på, siger Sofie Kruuse, der sidste år dansede med den tidligere fodboldspiller Allan Simonsen.

LÆS OGSÅ: Vild med dans-holdet er komplet

Vild med dans har premiere i aften kl. 20.00 på TV2.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close