Nyheder5. april 2015

Danny Kool åbner burgerrestaurant

Engang vendte han plader, nu vender han burgere i Aarhus
Danny Kool er i dag 29 år og bor i Aarhus
Danny Kool er i dag 29 år og bor i Aarhus
 Foto: Jacob Ljørring

"Uhh, min kære søde senorita!" sang Danny Kool, da han i 1990'erne lagde de danske pigehjerter ned i flæng. Nu skal Danny Kool aka. Daniel Sørensen i stedet fylde danskernes maver med burgere, når han den 18. april åbner burgerrestauranten WeDoBurgers i Østergade 18 i Aarhus. Men hvordan kom den teenageidolet fra sang til burger?

- Jeg skiftede væk fra rampelyset allerede som 18-årig og ville hellere arbejde bag mikrofonen. Det gjorde jeg så en nogle år, og lige så stille lavede jeg flere og flere projekter, som ikke handlede om musik. Men når du først har stået på en scene, så lægger du det nok aldrig helt fra dig. Så jeg hygger mig stadig med at lave musik og vil gerne udgive noget på et tidspunkt, men det skal ikke være det eneste, der betaler mine regninger, da jeg hellere vil lave musik uden bekymringerne, der følger med, som musiker der skal leve af det i dk, fortæller den 29-årige Daniel Sørensen til SE og HØR.

LÆS OGSÅ: Danny Kool gør comebackIdeen til burgerbaren opstod ved et tilfælde, men et tilfælde af utilfredshed. I jagten på en god frokost fandt Daniel Sørensen ud af, at Aarhus var super dårlige til at lave en seriøs burger.

- Min partner Christoffer No har også været i underholdningsbranchen i mange år, og hele projektet bag WeDoBurgers startede med, at vi skulle holde et møde om en kunstner, jeg er manager for, og efter mødet var færdigt, ville vi have nogle burgere, men der var ikke andet end McDonalds eller café-burgere, så vi endte med at beslutte os for at lave WeDoBurgers, som er kvalitets burgere, uden at vi laver en café-gourmé-burger.

Daniel Sørensen er egentligt fra København, men for et par år siden flyttede han til Aarhus for at følge en helt anden passion. Kærligheden. Her begyndte den ambitiøse unge mand at udvikle sin anden titel - manager og musikproducer.

- Jeg bor i Aarhus og har gjort det i fem år, da min kæreste er fra Aarhus, og jeg er blevet mere vild med byen, end jeg havde regnet med. I min hverdag har jeg haft en del projekter de sidste mange år, men jeg har valgt at skære ned på projekterne, så jeg fokuserer 100 procent på vores nye burgerbar. Ved siden af laver jeg lidt management for Fetterlein (red. Frederik Fetterlein) og lidt musik i ny og næ. Jeg vil gerne udgive en ep på et tidspunkt, men det skal være, når det passer ind i kalenderen og numrene er 100 procent på plads. Så ingen stress med det, fortæller Daniel Sørensen, som i dag er blevet far og har to børn med kæresten igennem mange år, Marie.

Saseline: Min bror har begået selvmord Frederik Fetterlein lærte Daniel Sørensen at kende, da Fredeik blev kæreste med Daniels søster Saseline i 2004. Selvom parret gik fra hinanden, så er Daniel og Frederik stadig gode venner og forretningspartnere. Daniel fortæller, at Frederik Fetterlein har fuld gang i karrieren.

- Frederik har lige brugt en del tid på at samle penge ind til familier med kræftramte børn, som jeg synes er et super fedt projekt. Nu går vi og pønser på lidt tv, men intet er underskrevet endnu, fortæller den hemmelighedsfulde manager.

Når Daniel Sørensen åbner restauranten sker det med fest og familie i Aarhus midtby. Dog er der ét særligt familiemedlem, som nok må udskyde åbningen en smule.

- Min søster Saseline har lige fået Dexter, som er familiens nye guldklump. Så jeg regner ikke med, at hun tager tværs over landet til åbningen, men når hun har fået de første par måneder overstået, så kommer hun helt sikkert forbi, fortæller en stolt onkel om familiens nye medlem.

Saseline stråler: Er blevet mor igen


Sponsoreret indhold