Danmarks farligste prøvede at slippe ud

Peter Kronholm, også kendt som \'klædeskabsmorderen\' vil løslades fra sin forvaringsdom.

Peter Kronholm, også kendt som 'klædeskabsmorderen' vil løslades fra sin forvaringsdom.

Foto: Ritzau Scanpix

For nu kan vi alle alligevel ånde lettet op - ingen af de tre forvaringsdømte bliver nemlig løsladt fra deres forvaringsdomme endnu. Det besluttede retten i Svendborg i går som gav tre afslag til de tre forvaringsdømte; Ahmet Erbas, Peter Kronholm og Kimber Andersen. Det skriver Ekstra Bladet.

20. december sidste år blev de tre retsmøder afholdt med Karoline Døssing Normann i spidsen som advokat for alle tre. Hun forsøgte at overbevise retten om, at det var på tide at lukke dem alle ud af deres vante rammer i cellerne, men retten sagde nej.  

Ahmet Erbas

Den 52-årige forvaringsfange Ahmet Erbas har siddet over halvdelen af sit liv i fængsel, og startede sin kriminelle karriere tilbage i teenageårene.  

Mange tv-seere har måske fulgt Ahmet Erbas, der tidligere var livvagt for bandechefen Danny Abdalla fra Den Internationale Klub, i dokumentarserien ’Fangerne – livet i fængslet, der blev sendt på TV2 i 2015.

I år 2000 blev han i højesteret dømt til forvaring, for at have skudt tre tæer af en rivals fod. I mentalundersøgelsen blev han vurderet farlig, følelsesmæssigt afstumpet og svært personlighedsafvigende. Det skriver EB.dk

Peter Kronholm

55-årige Peter Kronholm er bedst kendt som ’klædeskabsmorderen’. I 1994 kvalte han sin eks-kæreste i hendes lejlighed i Laksegade i København. I et klædeskab skjulte han liget af eksen, for senere at skaffe sig af med det.

For det fik han 15 år.

I 2003, da han igen var på fri fod, startede han et bordel i sin lejlighed på Østerbro. Tre år efter overfaldt han en 26-årige pige, der arbejdede som ’telefonpige’ på hans bordel. Han lagde hende i håndjern, gav hende tape for munde, trak en plasticpose over hovedet og strammede et sjippetov og hendes hals.

Sjippetorvet knækkede til telefonpigens held og hendes telefon ringede. Det fik Peter Kronholm til at stoppe overfaldet.

I retten forklarede den 26-årige telefonpige, at hun var overbevist om, at han ville dræbe hende og rulle hende ind i plastik, som lå klar på gulvet.

18. januar 2018 blev han idømt forvaring, fordi han blev vurderet personlighedforstyrret og farlig.

Kimber Andersen

Den 45-årige Kimber Andersen må blive i cellen på grund af drabsforsøg på en mand, der i en tidligere sag vidnede mod ham. I 2006 idømte Højesteret ham nemlig til forvaring, for at have kørt ud i et skov og skudt to gang med et oversavet jagtgevær. Offeret overlevede, fordi han blev fundet af en forbipasserende i rette tid. 

Under sin afsoning er han blevet flyttet en del rundt blandt forskellige fængsler, og har fået flere disciplinærstraffe indenfor murene for blandt andet trusler mod fængselspersonalet og besiddelse af hash.

Fakta om forvaring
- Forvaring er en tidsubestemt straf

- Kun personer, der dømmes for personfarlig kriminalitet og seksualforbrydelser, og som regnes for at være farlige, hvis de er på fri fod, kan idømmes forvaring.

- En person, der er idømt forvaring, kan tidligst komme ud efter tre år. Herefter skal det det forvaringsdømte vurderes hvert år.

- Det er op til at retten at bestemme om den dømte kan prøveløslades – eller prøveudskrives som det hedder, når der er tale om forvaring.

Kilde: Kriminalforsorgen

 

 

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close