Nyheder2. september 2022

Danmark køber variantopdaterede coronavacciner

Efterårets vaccineindsats går i gang 15. september
Coronavaccinerne, som visse danskere skal stikkes med i efteråret, er opdateret, så de passer til de nye virusvarianter.  
Coronavaccinerne, som visse danskere skal stikkes med i efteråret, er opdateret, så de passer til de nye virusvarianter.
 Foto: Uwe Anspach/AP/Ritzau Scanpix

Når efterårets vaccinationsindsats starter i midten af september i Danmark, bliver det med variantopdaterede coronavacciner.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Samtidig udvides målgruppen. Tidligere var det alle over 50 år og særligt sårbare under 50 år, der ville blive tilbudt en boostervaccine.

- Derudover anbefaler vi også, at gravide, personale på sundheds- og ældreområdet og udvalgte dele af socialområdet, og som har tæt kontakt til borgere og patienter i øget risiko, samt pårørende til personer i særlig øget risiko bliver booster-vaccineret mod covid-19, skriver Sundhedsstyrelsen.

De første variantopdaterede vacciner ankommer i næste uge. Her leveres 1,2 millioner doser, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde fredag.

Ugen efter ankommer yderligere 1,4 millioner doser, mens der i september i alt vil blive leveret 4,5 millioner doser.

I midten af september begynder vaccinationsindsatsen med beboere på plejehjem. Fra 1. oktober kan resten af målgrupperne blive vaccineret.

Opdateres...

Sponsoreret indhold