Nyheder18. april 2024 (opd. 18. april 2024)

Danish Crown lukker slagteri: Nedlægger 1200 stillinger

Slagteriet i Ringsted skal lukkes i midten af september
Danish Crown har valgt at lukke sit slagteri i Ringsted, hvilket betyder at 1200 stillinger nedlægges.
Danish Crown har valgt at lukke sit slagteri i Ringsted, hvilket betyder, at 1200 stillinger nedlægges.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Danish Crown lukker sit slagteri i Ringsted i midten af september.

Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Det vil ifølge virksomheden medføre, at knap 1200 stillinger bliver nedlagt. Samtidig vil det betyde, at der vil blive skabt op mod 300 nye stillinger i Horsens, Herning, Vejen og Blans ved Sønderborg, lyder det.

Topchef i Danish Crown Jais Valeur kalder det en "tung beslutning" at lukke slagteriet i Ringsted. Men han mener samtidig, at det er nødvendigt.

- Vi har forsøgt at komme foran kurven. At tage et drastisk greb og ikke bare tilpasse kapaciteten til det, vi ser her og nu, men se fremad og sige, at det, der skal til rent omkostningsmæssigt, er en lukning af Ringsted, siger han.

Det betyder ifølge topchefen, at Danish Crown ikke forventer at skulle lave flere "tilpasninger".

Beslutningen om at lukke slagteriet i Ringsted vil frigøre cirka en kvart milliard kroner.

Ifølge Danish Crown er beslutningen om at lukke slagteriet i Ringsted taget som en konsekvens af, at der er blevet slagtet færre grise i løbet af de seneste to år.

Det har udfordret effektiviteten på koncernens danske slagterier, lyder det.

Desuden skal forretningen fremover fokusere mere på eksport af bacon og pepperoni til Europa frem for eksport af mange produkter til hele verden, forklarer Jais Valeur.

- Der er en kraftigt øget konkurrence fra Kina og USA, så vi fokuserer nu langt stærkere på det europæiske marked, hvor vi kan se, at der er en interesse for dansk bacon og pepperoni, siger han.

I årsregnskabet 2022/2023, som blev offentliggjort i november 2023, var det tydeligt, at koncernen var udfordret på økonomien.

Indtjeningen var faldet fra knap 2,2 milliarder kroner til knap 1,5 milliarder kroner. Det på trods af, at omsætningen i samme periode var steget fem procent.

I løbet af 2023 lukkede Danish Crown et slagteri i Sæby, hvilket kostede flere hundrede ansatte jobbet.

Ifølge Danish Crowns regnskab faldt griseproduktionen i Danmark med 17 procent fra 2021/2022 til 2022/2023. I samme periode faldt den gennemsnitlige produktion af slagtegrise i EU med 7 procent

Nedgangen i antallet af slagtegrise har betydet, at slagtekapaciteten har været for stor.

Ved at samle slagtningen på færre anlæg, vil Danish Crown få en kapacitet, der er "tilpasset meget præcist" til det antal grise, som andelsejerne forventer at levere i det kommende år, skriver Danish Crown i meddelelsen.

Danish Crown forventer, at der vil være arbejde til de medarbejdere, som er klar til at tage et job på et af koncernens fire jyske slagterier.

Når slagteriet i Slagelse er lukket, vil Danish Crown forsøge at sælge både inventar og bygning.

Sponsoreret indhold