Danica Curcic hædret af den danske filmbranche

Danica Curcic har kurs mod stjernerne. Her til filmfestival i Berlin

Danica Curcic har kurs mod stjernerne. Her til filmfestival i Berlin

Foto: All Over PressSkuespillerinden Danica Curcic er siden sin debut i 2012 spurtet frem i den danske filmverden med roller i film som "Stille hjerte" og "Fasandræberne", hvor hun har modtaget stor anerkendelse fra de danske anmeldere.

Onsdag fulgte den danske filmbranche efter, da de hyldede det 29-årige talent med Nordisk Film Prisen, som uddeles til talenter, der har ydet en ekstraordinær indsats for at løfte dansk film.

LÆS OGSÅ: Danica Curcic: Stolt over Ove Sprogøe Prisen

Det er første gang nogensinde, at prisen går til et skuespiltalent, og med den følger 109.000 kroner.

Især er det Danica Curcics evne til at engagere sig i sine roller, som udvalget, der udpeger prismodtageren, har fundet unikt, forklarede filminstruktør Michael Noer i overrækkelsestalen.

LÆS OGSÅ: Stjerneskud for mørk til nogle roller

- Hovedkulds kaster hun sig selv ind i tilblivelsen af en karakter og stiller sig selv fuldstændig til rådighed uden at gå på kompromis med eller slippe karakterens kerne. Det er derfor ikke uden grund, at årets prismodtager har travlt, men når vi er sammen med hende i biografmørket, så står tiden stille, sagde Michael Noer.

LÆS OGSÅ: Kæmpetalent fik Bodil Prisen

Det er tredje gang i år, at den dansk-serbiske skuespillerinde bliver belønnet for sit skuespil. Tidligere på året vandt hun en Robert for "bedste kvindelige birolle" og en Bodilpris for "bedste kvindelige hovedrolle" for sin indsats i Bille Augusts film "Stille hjerte".

Med prisen skriver Danica Curcic sig i fint selskab med tidligere prisvindere som Lars Von Trier, Ole Bornedal, Jørgen Leth og Anders Morgenthaler.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close