Nyheder5. september 2023 (opd. 5. september 2023)

Dan Rachlin raser mod Sophie Hæstorp Andersen efter opfordring: – Det er super sørgeligt

Radioværten går hårdt til Københavns overborgmester, efter at hun har frarådet at købe hash på Pusher Street
Dan Rachlin har længe været fortaler for at legalisere cannabis.
Dan Rachlin har længe været fortaler for at legalisere cannabis.
 Foto: Gregers Overvad

LÆS OGSÅ: Turist blev skudt på Christiania: - Troede, jeg skulle dø

Radiovært Dan Rachlin er bestemt ikke tilfreds med overborgmester Sophie Hæstorp Andersens (S) opfordring om at droppe at købe hash på Pusher Street.

– Det er super sørgeligt. Det er så ubegavet, at det skriger til himlen, at hun ikke vedkender sig, at der skal en forandring til, men hun i stedet siger, at det er køberne, der er problemet, fortæller Dan Rachlin til SE og HØR.

Han har gennem mange år været fortaler for at gøre cannabis lovligt og ryger selv hash på daglig basis. Og den seneste tids hændelser på Pusher Street på Christiania har endnu engang fået debatten om legalisering af hash til at blusse op.

Senest blev en 30-årig mand dræbt på fristaden, mens fire andre også blev ramt. Nu vil politikere, christianitter og politiet have Pusher Street lukket. Men det er en længere proces at få lukket ned for hashhandlen.

Indtil videre er Københavns overborgmester derfor ude at fraråde danskere og turister at købe hash fra Pusher Street. Det, synes radioværten, er en dobbeltmoralsk holdning fra Sophie Hæstorp Andersen.

– Det er en fattig retorik, og den er mod bedrevidende. Hun skulle insistere på den fornuft, hun prøvede at bringe ind i problemstillingen, hvor hun sagde til sine kollegaer, at man er nødt til at prøve noget andet end den nuværende lovgivning, forklarer Dan Rachlin.

Overborgmesteren har ad flere omgange forslået, at cannabis blev legaliseret - senest for et par dage siden. Derfor er radioværten også noget forundret over, at hun nu går ud og helt fraråder, at man køber det.

– Opfordringen er super sørgelig, at hun er kommet dertil, når man tænker på, at hun tidligere ville prøve en forsøgsordning. Det er politikkernes uduelighed, der gør, at banderne kan overleve på Pusher Street. Når man har en lovgivning, som ikke virker og ikke stopper danskernes forhold til cannabis, så må man da forsøge noget andet, lyder opfordringen fra Dan Rachlin.

Selv køber radioværten ikke sit hash på Pusher Street, da han ikke længere bryder sig om at komme der.

Sponsoreret indhold