Nyheder11. september 2023

Dagligvarebutikken Lidl brager frem: Køber yderligere ti butikker i Danmark

I februar købte discountkæden fire Aldi-butikker og flere ejendomsprojekter, og nu annoncerer Lidl købet af yderligere ti butikker på dansk jord
Som den første dagligvarekæde i Danmark vil Lidl udfase tobaksvarer inden udgangen af 2028, Randers tirsdag den 9. maj 2023.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
I forbindelse med Aldis lukning opkøbte Lidl fire butikker og fem projekter tilbage i februar. Nu annoncerer Lidl købet af yderligere ti butikker, som forventes at åbne hurtigst muligt
 Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Mens der bliver færre og færre af de tyske supermarkeder Aldi i de danske byer, så vinder en anden tysk discountkæde, Lidl, ind på større og større dele af markedet herhjemme.

Det står nu endnu klarerere, efter discountkæden selv oplyser i en pressemeddelelse, at de foretager køb af yderligere ti butikker i Danmark - alle tidligere Aldi-butikker, som er opkøbt gennem Rema 1000.

Med udvidelsen er Lidl nu oppe på 154 butikker på tværs af Danmark.

De nye butikker er beliggende i Slagelse, Stege, Væggerløse, Bjerringbro, Brande, Esbjerg, Hirtshals, Holstebro, Viborg og Aabybro, og Jens Stratmann, der er administrerende direktør i Lidl Danmark, fortæller:

- Vi satte os et ambitiøst mål om at nå 150 butikker i det nuværende forretningsår. Med disse ti nye lokationer når vi nu op på 154 butikker. Det er en ekspansion uden sidestykke i Lidl Danmarks historie. En udvikling vi er meget stolte af. Alle nuværende butiksmedarbejdere fra de pågældende Aldi-butikker får tilbudt ansættelse i Lidl, og vi glæder os til at tage imod både nye medarbejdere og ikke mindst vores kunder i de pågældende byer.

Hans kollega, Mads T. Nielsen, som er udviklings- og ejendomsdirektør i Lidl, tilføjer, at man snart går i gang med ombygningen af butikker, og at man udover de tidligere Aldi-ansatte også er åbne for ansøgninger.

- Flere af de nye butikker er i byer, hvor vi hidtil ikke har haft tilstedeværelse. Vi ser det derfor som en god mulighed for at etablere os i nye områder. Det er fantastisk, at vi nu kan tilføje endnu flere nåle på Danmarkskortet og derved nå ud til endnu flere danskere. Så snart det er muligt, går vi i gang med ombygningen af de nye butikker, og i den forbindelse er vi også åbne for ansøgninger, da vi altid er på udkig efter dygtige kollegaer, siger han.

Uden tobak

Der kom nye boller på suppen for den tyske discountkæde Lidl, da de i maj annoncerede, at kunderne ikke længere vil kunne finde tobak på hylderne i lige netop deres butikker - dette gælder ifølge den nye pressemeddelelse også for de ti kommende butikker.

Lidl-butikken på Skagensvej 100 i Hjørring var den første butik, der allerede i midten af maj slog dørene op uden at kunne tilbyde salg af tobaksvarer.

Samtidig bliver der også rykket rundt på ejerne af syv Rema-butikker, da dagligvarekoncernen Dagrofa også mandag kunne fortælle, at de overtager syv Rema 1000-butikker i Grenaa, Risskov i Aarhus, Esbjerg øst og vest, Tønder, Herning og Helsingør.

De vil blive omdannet til enten Meny- eller Spar-butikker.

I slutningen af august blev det officielt, at Rema 1000 havde købt 114 Aldi-butikker, efter at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen havde godkendt købet.

Dagrofas køb af Rema 1000-butikkerne skal ligeledes godkendes af myndighederne.

Sponsoreret indhold