Nyheder29. november 2017

Broderen ringede til Saszeline: To dage senere sprang han ud fra elmast

En kold februar-dag i 2010 ændrede SOAP-sangerinden Saszelines liv sig for altid. Her begik hendes storebror Christian selvmord i en alder af blot 34 år. To dage inden han sprang i døden, havde han ringet til sin søster, men Saszeline havde travlt og tog ikke telefonen. – Det har selvfølgelig givet mig en skyldfølelse, som jeg skal leve med altid, fortæller Saszeline
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sazseline_og_christian.jpg
 (Foto: Kanal 4)

Hun var netop gået fra sin tennis-kæreste Frederik Fetterlein, efter at han havde været hende utro. Nu skulle der ske noget nyt og bedre i hendes liv. Og derfor havde Saszeline netop udgivet sit første soloalbum, der meget sigende fik titlen ”Restart”.

Men én uge senere indtraf tragedien, der fik hende til at aflyse alt, og som betød, at hun aldrig rørte musikken igen.

En kold februar-dag i 2010 begik Saszelines storebror Christian selvmord. Han blev blot 34 år.

I et stort interview med Ude & Hjemme fortæller sangerinden om den forfærdelige tid, og hvordan hun to dage forinden havde fået et opkaldt fra Christian. Et opkald, som Saszeline dog ikke besvarede, fordi hun havde så travlt med sit nye soloalbum.

- Jeg skubbede ham lidt til side, fordi jeg var så optaget op til min deadline. Det har selvfølgelig givet mig en skyldfølelse, som jeg skal leve med altid, fortæller Saszeline til Ude & Hjemme.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sazseline_og_christian.jpg
 (Foto: Kanal 4)

Saszeline sammen med sin storebror Christian, der tog sit liv, da han var bare 34 år. Foto: Kanal 4

Sangerinden og resten af familien havde ikke opdaget, at det stod så grelt til med broderen. Han havde altid været en perfekt bror, der havde let til smil. Men de sidste seks år blev hans tanker mørke. Han havde boet i New York, og noget var gået galt.

- Et eller andet var sket i New York, men han ville ikke sige, hvad det var. Jeg har forestillet mig det værste, som jeg ikke engang vil sige hørt, fortæller sangerinden til Ude og Hjemme.

To dage efter opkaldet – en mandag morgen – kravlede en dybt deprimeret Christian op i en 30 meter høj elmast på Sluseholmen i København. Politi og redningsmandskab nåede frem og forsøgte at overtale Christian til at droppe sin plan. Men uden held. Han sprang i døden.

Kort efter endte historien på Ekstra Bladets hjemmeside. Saszeline så godt historien, men tænkte ikke videre over det. Først om aftenen, mens Saszeline spiste aftensmad med familien, ringede telefonen. Det var hendes lillesøster Natascha på bare ti år, som ringede hjemme fra forældrene.

- Christian er død. Han er sprunget ud fra en elmast, udbrød søsteren.

Forældrene havde været så chokerede, at det var 10-årige Natascha, der måtte overbringe den forfærdelige besked til Saszeline.

I begyndelsen forsøgte Saszeline at arbejde sig ud af sorgen, men en dag ramte den som en mur.

- Sorgen og skyldfølelsen ramte bare, så jeg måtte stoppe alt og aflyse alle mine shows. For første gang nogensinde måtte jeg give op og lægge mig ned. Men ingen af delene vil nogensinde helt forsvinde, fortæller hun i det store interview med Ude & Hjemme.

I Kanal 4-programmet ”Nærkontakt” fik Saszeline tidligere på året kontakt med hendes bror. Igennem programmets clairvoyante får hun mulighed for at kommunikere med sin afdøde bror.

- Du siger, han tager det fulde ansvar, men var det hans mening at gøre det den dag?, spurgte Saszeline i et gribende klip fra programmet, som du kan se nederst i denne artikel.

- Hvis han havde vidst konsekvenserne af det (at familien fik så stor skyldfølelse, red.), så var det ikke hans mening, siger han til mig, lød svaret fra den clairvoyante Sebbastian.

- Jeg vil jo vildt gerne i kontakt med min afdøde bror. Jeg fik aldrig sagt farvel til ham.

- For ham er det rigtig, rigtig vigtigt, at han tager det fulde ansvar. Han bliver ved med at nævne det, fortalte Sebbastian i programmet.

- Jeg har accepteret, at han har gjort, som han har gjort, for jeg kan ikke rigtig gøre andet. Men jeg kan også mærke, at jeg bliver sur inden i, lød det herefter fra Saszeline.

- Der er noget vrede, som sidder i mig. For selv om det er et savn, selv om det er kærlighed, jeg har til ham, så bliver jeg også lidt vred over, at det skulle ske på den måde, og at det har haft så mange konsekvenser.

Se klippet herunder:

Sponsoreret indhold