Cyron Melville: Shooting Star i Berlin

Cyron er et hit med sit store talent og sit specielle udseende

Cyron er et hit med sit store talent og sit specielle udseende

Foto: All Over

En international jury har under European Film Awards-ugen i København udvalgt den 24-årige skuespiller Cyron Melville som et af ti europæiske skuespillertalenter, der skal præsenteres som Shooting Star under Berlin Filmfestivalen den 5.-15. februar 2009.

Cyron Melville, der er halvt dansk halvt skotsk, har haft mange roller både på TV og film. Bla. spillede han Nannas kæreste i "Forbrydelsen".

Han debuterede som 10-årig, hvor han spillede hovedrollen i Carsten Rudolfs "Menneskedyret" (1995). Han har haft store roller i Aage Rais-Nordentofts "2 ryk og en aflevering" (2003), Christian E. Christiansens "Råzone" (2006), Christina Rosendahls "Supervoksen" (2006) og Natasha Arthys "Fighter" (2007), og i 2009 kan han ses i Mogens Hagedorn Christiansens "Vølvens forbandelse" og i hovedrollen i Morten Gieses "Daniel" (arbejdstitel). Desuden en talentfuld trommeslager.

Fotogen og fysisk

Juryen, der har udpeget Melville, præsenterer den unge Shooting Star med følgende ord: - Med sit fotogene udseende og sin stærke fysiske tilstedeværelse besidder han en troværdighed, som øjeblikkeligt fænger hos publikum, og en iøjefaldende alsidighed vil sikre hans position som skuespiller i mange år.

Målet med Shooting Stars er at promovere nye skuespillere med international gennemslagskraft. Det er European Film Promotion, der står for arrangementet, som afholdes for 12. gang, og for andet år i træk står en international jury bag udvælgelsen af de ti mest fremtrædende stjerner blandt unge skuespillere indstillet fra 22 europæiske lande.Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close