Nyheder20. marts 2023

Credit Suisse i historitsk fald på børsen: Falder 60 procent

Den kriseramte bank Credit Suisse falder med mere end 60 procent på børsen - dagen efter banken indgik en aftale om at blive solgt
Søndag indgik UBS en aftale med Credit Suisse om at købe banken. Mandag faldt den kriseramte Credit Suisse så med 60 procent på børsen.
Søndag indgik UBS en aftale med Credit Suisse om at købe banken. Mandag faldt den kriseramte Credit Suisse så med 60 procent på børsen.
 Foto: Ritzau Scanpix

Den kriseramte schweiziske bank Credit Suisse falder mandag mere end 60 procent på børsen.

Det er bankens største fald nogensinde, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Faldet sker, efter at UBS, en anden schweizisk bank, søndag blev enig med Credit Suisse om at overtage banken for tre milliarder schweizerfranc - cirka 22,7 milliarder danske kroner.

Det svarer til, at Credit Suisse-aktierne er blevet købt til en tredjedel af den værdi, som de havde efter børsluk fredag.

Aktiekollapset er altså en naturlig konsekvens af den lave købspris.

Investorerne ser imidlertid også ud til at straffe UBS, hvis aktie falder mere end 15 procent.

De to banker har i løbet af weekenden arbejdet på at nå til enighed om en aftale, efter at Credit Suisse er kommet under pres, fordi bankkunder har trukket store pengebeløb ud af banken.

I bankens årsregnskab kom det tirsdag frem, at kunder i sidste kvartal havde hevet omkring 120 milliarder dollar, cirka 847 milliarder kroner, med sig ud.

Aftalen om opkøbet indebærer også, at den schweiziske centralbank stiller en likviditetsgaranti på 100 milliarder franc. Det svarer til 755 milliarder kroner.

Schweiz' præsident, Alain Berset, betegnede på et pressemøde søndag aftalen mellem de to banker som den bedst mulige løsning for at genoprette tilliden til det finansielle system.

UBS' overtagelse "genetablerer den tillid, der har manglet på de finansielle markeder for nylig", sagde Berset ifølge nyhedsbureauet AFP.

Men sådan ser det altså langtfra ud mandag formiddag.

Også i resten af Europa ser bankaktierne ud til at reagere på den usikkerhed, der præger banksektoren i øjeblikket.

Deutsche Bank falder kort efter børsåbning med mere end ti procent.

Herhjemme falder aktierne hos både Danske Bank og Jyske Bank mere end fem procent.

Sammenlagt er det danske C25-indeks nede med 1,2 procent mandag formiddag.

Sponsoreret indhold