Nyheder15. januar 2014

Coster-Waldau: Kald mig ikke Hollywoodstjerne

Ydmyge Nikolaj...
https://imgix.seoghoer.dk/media/36f7d03d22704a6a89114d182f316201.jpg
 Foto: Dan MariegaardHan har kæmpesucces i USA i rollen som Jaime Lannister i "Game of Thrones", og han har arbejdet sammen med store stjerner som Cameron Diaz og Tom Cruise.

Alligevel ser Nikolaj Coster-Waldau ikke en Hollywoodstjerne, når han kigger sig selv i spejlet. Det slår han meget høfligt fast, da Newspaq møder ham i Svendborg inden optagelserne på Susanne Biers nye film "En chance til".

- Fjern Hollywood. Jeg er jo bare skuespiller, og så laver man nogle forskellige ting. Jeg synes ikke, der er så stor forskel på at lave det i USA eller i Danmark, siger den 43-årige skuespiller.

Nikolaj Coster-Waldau: Pinligt møde med Tom Cruise

Nikolaj Coster-Waldau har ikke haft en hovedrolle i dansk film i 10 år, men nu er han vendt hjem til Danmark for at spille hovedrollen som den afmålte politimand Andreas i den Oscar-belønnede instruktør Susanne Biers nye drama.
En film, som instruktøren har glædet sig til at få ham med i, og selv var Nikolaj Coster-Waldau ikke i tvivl om hvorvidt han ville sige ja til rollen, da han først havde læst manuskriptet.

- Jeg læste det i foråret og blev helt tændt fra starten. Det er en historie, man bliver grebet af, siger Nikolaj Coster-Waldau.
- Anders Thomas Jensen (manuskriptforfatter red.) og Susanne Bier er vildt gode til at finde dilemmaer, som man kan forholde sig til - som er menneskelige, fortsætter han.

Nikolaj Coster-Waldau: Se ham snave Cameron Diaz

I rollen som Jaime Lannister og i andre amerikanske roller har Nikolaj Coster-Waldau arbejdet meget med den rette accent. Når han skal spille den pæredanske politimand, er der derfor nogle ting, der bliver lidt lettere.
- Jeg føler, der er en hurtigere tilgang til det, når jeg arbejder på dansk, og så får man lov til at improvisere utrolig meget med Susanne Bier. Der er lidt friere tøjler her, siger Nikolaj Coster Waldau, men tilføjer:

- Jeg bruger i stedet enormt meget tid på at tænke og på at sætte mig ind i rollen som politimand.
Nikolaj Coster-Waldau skal i filmen spille overfor sin gode kammerat fra teaterskolen, Ulrich Thomsen, der også har succes i USA.

"En chance til" vises i landets biografer den 28. august 2014.

Sponsoreret indhold