Nyheder8. april 2021

Corona-pandemien er skyld i ketchup-mangel

Ketchup-producenten Heinz er nødsaget til at øge produktionen af deres små ketchuppakker
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lrphotos129536.jpg
 Foto: MEGA

Corona-pandemien har gjort, at vi alle pludselig har fået nye vaner.

Pludselig er håndsprit og mundbind fast del af håndtasken, og nu kan vi åbne nærmest alle døre med albuen.

Og også på madfronten gør vi tingene anderledes: Vi bestiller takeaway som aldrig før, og når vi engang må komme ud at spise igen, så er en "fælles-ketchup" på bordet nok også no-go.

Wall Street Journal skriver nu, at prisen på de små ketchup-pakker, som man får med til sin snaskede takeaway, siden pandemiens start er steget med 13 procent, fordi restauranterne hamstrer, og producenterne simpelthen ikke kan følge med.

Ifølge mediet vil Heinz imødekomme problemet ved at øge produktionen af ketchuppakker med hele 25 procent, så der fremover spyttes 12 milliarder pakker ud af deres ketchup-fabrikker.

Ifølge det amerikanske ugeblad People er prisen på ketchupflasker også steget under coronakrisen. Hele 15 procent er ketchup-priserne steget siden 2019.

Ifølge Bloomberg kæmper pizzarestauranter også med at skaffe pepperoni til pizzaen: Corona-restriktioner gør, at slagterier må skalere ned på bemandingen, og der kan derfor ikke produceres så meget svinekød som sædvanligt.

Sponsoreret indhold