Nyheder3. maj 2024 (opd. 3. maj 2024)

Copenhagen Pride droppes af Dansk Industri

Dansk Indsustri stopper samarbejdet med Copenhagen Pride efter Gaza-debat
COPENHAGEN PRIDE 2013 FOTO. DI – Dansk Industri
Dansk Industri samarbejder ikke længere med Copenhagen Pride.
 Foto: Ritzau Scanpix

Dansk Industri stopper samarbejdet med Copenhagen Pride.

Det oplyser Dansk Industri i en pressemeddelelse.

- Med den øgede politisering, vi har oplevet i år, er det vores opfattelse, at Copenhagen Pride ikke lige nu er det inkluderende fællesskab, som det oprindeligt var tiltænkt, siger Kinga Szabo Christensen, rådgivningsdirektør i DI, i pressemeddelelsen.

- Derfor har vi valgt at trække vores formelle støtte til organisationen i år, lyder det videre.

Også det danske rederiselskab A.P. Møller-Mærsk og medicinalselskabet Novo Nordisk har valgt at stoppe partnerskaber med Copenhagen Pride. Det oplyser selskaberne til Berlingske.

- Vi har i en årrække været glade for samarbejdet, men vi forventer i sådanne partnerskaber en høj grad af forudsigelighed og et uforstyrret fokus på den sag, partnerskabet omhandler, skriver Mærsk til Berlingske.

Det sker efter en sag, hvor Copenhagen Pride angiveligt har bedt eventuelle samarbejdspartnere om at tage stilling til spørgsmål om konflikten mellem Israel og Gaza.

I en udmelding 14. februar meddelte Copenhagen Pride, at den "står solidarisk med det palæstinensiske folk".

I marts undskyldte Lars Henriksen, der er forperson for Copenhagen Pride, for, at organisationen havde kommunikeret dårligt.

Der var ikke tale om, at organisationen stillede krav til partnere om at have bestemte holdninger til den igangværende konflikt, lød det fra forpersonen.

- Det ville være absurd, for vi har heller ikke selv valgt side i konflikten, men det er kommet til at se sådan ud, sagde Lars Henriksen.

Dansk Industri har ikke ønsket at oplyse til Berlingske, hvor mange støttekroner Copenhagen Pride nu går glip af.

Erhvervsorganisationen har været partner for Copenhagen Pride siden 2011.

Dansk Industri skriver i pressemeddelelsen, at den har haft en "god og åben dialog" med Copenhagen Pride.

Men det er fortsat DI's oplevelse, at der blandt arrangører og foreninger er andre emner, som fylder mere end mangfoldighed og seksuelle minoriteters rettigheder, lyder det.

- Vi håber, at det vil ændre sig i fremtiden, og vi genoptager derfor gerne vores støtte, såfremt Pride-organisationen kan sikre fuldt fokus på seksuelle minoriteters rettigheder og inklusion i fremtiden, siger Kinga Szabo Christensen.

I 2023 var rejseselskabet TUI hovedsponser for Copenhagen Pride. Det vil selskabet ikke være i år, skriver Børsen. Ifølge kommunikationschef i TUI Danmark Mikkel Hansen handler det dog om budgetmæssige årsager.

Sponsoreret indhold