Nyheder 17. maj

Coop i kæmpe reklamebrøler: Solgte frugt som "medicin"

Kvickly lovede kunderne, at tranebær, havtorn og guava er et effektivt redskab mod sygdomme - det koster nu kæden en stor bøde
Foto: Colourbox

Hvis du den seneste tid har været en tur forbi Kvicklys hjemmeside, er du måske stødt ind i nogle lidt overraskende kostråd fra supermarkedes side.

For her blev tranebær, guava og havtorn nemlig markedsført som, at frugterne kunne være effektive mod sygdomme.

Det har nu fået Fødevarestyrelsen til at give virksomheden bag Kvickly, Coop, en bøde, fordi "fødevarerne sidestilles med lægemidler". Og en sur smiley.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

"Effekt mod blærebetændelse"

Kvickly skrev blandt andet på deres hjemmeside, at frugterne kunne have en effektiv virkning på sygdomme som blærebetændelse, diarré, forstoppelse og akne.

Om tranebør stod der blandt andet:

"Tranebær er et naturlægemiddel, der faktisk kan have en effekt mod blærebetændelse."

Ifølge Jens Juul Nielsen, der er informationsdirektør i Coop, er det en fejl, at de lægelige råd er kommet på hjemmesiden.

– Det var tekster fra en ekstern leverandør, der automatisk var kommet på, siger han til SE og HØR.

Reklamebrøleren fra Coop har udløst en bøde på 20.000 kroner til virksomheden, og den har Coop uden indsigelser valgt at acceptere.

– Vi kvalitetstjekker altid tekster, og det burde den her også være blevet, men den var smuttet, og det var en fejl, så nu indskærper vi, at man skal følge en procedure, så tilsvarende ikke sker igen, forklarer Jens Juul Nielsen videre.

Ikke første gang

Størrelsen på bøden er dog ikke nær så stor, som den Coop tilbage i marts modtog for at have solgt glutenfri boller med gluten i. 

Her lød beløbet på hele 120.000 kroner. Forklaringen på fejlen var dengang, at Coops leverandør af bollerne var kommet til at komme gluten i bagværket.

Det blev dog opdaget for sent, da bollerne var allerede solgt i butikkerne.

Sponsoreret indhold