Nyheder 30. marts 2016

Clifforths dystre fortid: På kokain i TV-show

Den 43-årige ”X Factor”-sanger spillede i mange år ét stort skuespil. Han stjal og lånte penge til stoffer, mens han prøvede at få en sangkarriere.
(Foto: Claus Poulsen)

Som den ene halvdel af Clifforth & Hein har 43-årige Frank Clifforth gjort et stort musikalsk indtryk på seerne i ugerne med ”X Factor”.

Han har åbent fortalt, at han har haft en hård fortid, der bl.a. betød, at han nærmest brændte inde efter flere dage med piller og druk.

(Foto: Claus Poulsen)

Torben Hein, der sammen med Frank dannede Clifforth & Hein, opnåede stor succes i ”X Factor”. For deres sangtalent fejler ikke noget (Foto: Claus Poulsen)

Clifforths hårde liv begyndte allerede, da han som 12-årig begyndte at drikke alkohol, og to-tre år senere startede han med hash. Det udviklede sig siden til speed, piller og kokain. Det fortalte han åbent om i et interview i SE og HØR for ni år siden, da han var blevet clean.

– Jeg blev mere og mere afhængig og var nærmest konstant bedøvet. Hver eneste dag skulle jeg have sprut og stoffer, og selv om jeg havde et job, tjente jeg ikke nok. Jeg måtte lyve, stjæle og låne penge for at skaffe de ca. 3000 kr., jeg dagligt skulle bruge. Jeg skyldte hele tiden penge væk – lånte af den ene pusher for at betale den anden. Jeg kørte på et højt stressniveau, men kunsten var, at ingen opdagede det, fortalte Frank Clifforth.

Påvirket på scenen
I 2004 stillede Clifforth op i det populære DR-program ”Stjerne for en aften”. Også her var han påvirket.

– Lige før jeg skulle i studiet, måtte jeg tage en gang kokain. Ellers havde jeg ikke klaret det. Jeg kunne skjule det for omverdenen. Det var ét stort skuespil, fortalte han i SE og HØR.

Et par år senere fik han kontakt til et behandlingscenter. Ved hjælp af centret fik han hjælp fra en bank, der lånte ham 400.000 kr., så han kunne betale sin gæld, bl.a. til sine pushere.

[node:aller-related-content]

(Foto: Annette Timmermann

På billedet ses Clifforth i midten med det lange hår, da han som 23-årig forsanger i Greve-bandet Break Out vandt landsfinalen i SE og HØRs Grand Prix. Det medførte, at bandet bl.a. få måneder efter gav koncert på den dengang store Midtfyns Festival. Selv om man ikke kan se det, var han allerede dengang på stoffer, har han siden fortalt. – Men jeg kunne skjule det (Foto: Annette Timmermann)

Efter over 30 år med sprut og stoffer kunne Clifforth endelig se lys for enden af tunnelen. Han kom under behandling og blev gennem TV landskendt som nøglespiller på de hjemløses fodboldlandshold,.

Han skrev endda den officielle VM-sang og trykkede næve med kronprins Frederik.

Siden har Clifforth brugt sin tid på at hjælpe andre ud af misbrug. Og efter sin optræden i ”X Factor” er han nu ansat på et bosted i Egtved.

Fortiden kan ikke ændres, men fremtiden ser lys ud.

(Foto: SE og HØR)

Sponsoreret indhold