Nyheder22. marts 2014

Christopher takker Bieber

Når den unge musiker er i tvivl om hvad han ikke skal gøre, så spørger han Justin Bieber.
Christopher udkommer med nyt album.
Christopher udkommer med nyt album.
 Foto: Kaspar Wenstrup

En lang række teenagestjerner har i deres forsøg på at slippe deres image knækket nakken i springet og i stedet endt på kanten af loven i mediernes søgelys og med et tiltagende dårligt ry.

Men den danske popstjerne Christopher, der den 24. marts udgiver sit andet album, er meget bevidst om hvor farligt, det kan være at lade sig opsluge af sin kendisstatus og skrigende teenagefans.

- Jeg kan jo takke Justin Bieber for at have vist mig, hvad jeg ikke skal gøre, siger Christopher til Newspaq og smiler.

Da Christopher - der bærer efternavnet Nissen - først udkom med albummet "Colours" i 2012, fik han hurtigt mærkatet som teenageidol.

LÆS OGSÅ: Christopher driller fans i musikvideo

Nu - to år efter - er han fyldt 22 år, har haft et meget omtalt forhold med popstjernen Medina, flere sange på hitlisterne og kan ikke længere bevæge sig rundt i gaderne uden at blive genkendt.

Men selvom han er blevet ældre og mere moden, så har han ikke nogen drøm om at skulle genopfinde sig selv eller sit image.

- Jeg skal ikke have tatoveringer i ansigtet for at skille mig af med mit pretty boy-image, siger han.

- Man skal hellere lytte til sit hjerte og til sin sunde fornuft, og man skal kunne se sig selv i spejlet og kunne genkende sig selv, siger den unge sanger snusfornuftigt.

LÆS OGSÅ: Christopher fejrer Medinas Instagram-boykot


Men kometkarrieren har betydet, at han har været nødt til at tage sig selv gevaldigt i nakken. Arbejdsmoral bliver man nødt til at have i branchen.

- De valg, jeg har været tvunget til at tage, har været ret voksen-agtige. Jeg har været nødt til at sige til mig selv, at det er alvor. Tid til at "grow up", fortæller Christopher, der både har fået manager, presseansvarlig og et band, der turnerer med ham.

- Men det går stærkt, det gør det. Det kan være let at lade sig rive med. Og det skal man passe på med, siger han.

De jævnaldrende kammerater er et pusterum for Christopher, når det ind i mellem går vildt for sig med turnéer, koncerter og fanatiske fans.

- Jeg er glad for, at jeg har en gruppe venner, der kender mig fra før jeg var "voksen-Christopher". De er med til at hive mig ned igen og til at tage mig med på en lusket kro og drikke øl til 12 kroner stykket. For det har jeg også behov for, siger han.

- Det hjælper virkelig, at jeg har nogle mennesker omkring mig, der også kendte mig før, jeg blev kendt. I deres øjne vil
jeg altid være Christopher. De kan sige det til mig, hvis jeg opfører mig som en idiot eller skal tage den med ro, siger han.

LÆS OGSÅ: Medina genoptager kontakten til Christopher

Ingen af delene har der været behov for endnu. Men popsangeren kan godt mærke, at den succes, han oplever nu, har sat ham i en anden position end hans kammerater.

- Jeg glemmer ind i mellem at nogle af mine drengevenner stadig er på SU og ikke har råd til at flytte hjemmefra. De har ikke den samme frihed økonomisk.

- Men modenhedsmæssigt har de jo så heller ikke været tvunget til at blive voksne meget hurtigt, så de kan bare gå i byen torsdag, fredag og lørdag hver fucking uge. Det kan jeg ikke, siger Christopher.

- De kan være fuldstændigt ligeglade med, hvad folk mener om dem. Det kan jeg ikke. Og hvis jeg er fuld og har lyst til at hive dilleren op og tisse i et busstoppested, så kan jeg ikke gøre det. Sådan nogle ting har de ikke været tvunget til at tænke over. På den måde kan jeg godt mærke, at der er en forskel, siger han.

LÆS OGSÅ: Christopher får dyr BMW i julegave

Men han sætter en ære i at beholde begge ben solidt plantet i jorden selvom der er høje forventninger til ham, og at der er folk, der er afhængige af, at han præsterer.

- Jeg sætter ikke mig selv på en piedestal. Det er der nok mennesker, der gerne vil gøre for mig.

- I stedet synes jeg, at når andre løfter én op på den måde, så må man også vise overskuddet til at tage det helt stille og roligt i stedet for at hype sig selv. Nøglen til det er at sige til sig selv "rolig, rolig". Og det synes jeg også, jeg har formået ind til videre, siger han.

Albummet "Told You So" udkommer den 24. marts.

Newspaq

Sponsoreret indhold