Christian Eriksen: - Vi skal videre fra gruppespillet

Christian Eriksen jubler efter endnu en scoring i playoff-kampen i Dublin i november sidste år, hvor Danmark vandt med 5-1. Han betegner kampen som den bedste i sin karriere.

Christian Eriksen jubler efter endnu en scoring i playoff-kampen i Dublin i november sidste år, hvor Danmark vandt med 5-1. Han betegner kampen som den bedste i sin karriere.

Foto: All Over Press

 

Så er VM-feberen ved at indfinde sig frem mod verdensmesterskabet i fodbold i Rusland, hvor værtsnationen åbner ballet den 14. juni mod Saudi-Arabien.

Og i dag, samme dag som landstræner Åge Hareide, har udtaget sin bruttotrup på 35 spillere, lander en gigant af et VM-magasin i kioskerne.

Hele 178 sider med beskrivelser af alle hold, alle stjernerne og en VM-quiz kan du svælge i frem mod åbningskampen.

Og blandt de mest lysende stjerner ved det kommende VM er Danmarks Christian Eriksen, der i kvalifikationen for alvor slog sit navn fast som Danmarks vigtigste spiller med 11 scoringer i 12 kampe.

Klarest i erindringen står playoff-kampen mod Irland i Dublin, hvor Danmark vandt med 5-1, blandt andet på hattrick af Christian Eriksen.

Og netop den kamp rangerer også helt oppe i toppen på Christian Eriksens personlige hitliste.

- Det var hundrede procent sikkert den bedste kamp i hele min karriere. At score et hattrick i en afgørende kvalifikationskamp til VM… så bliver det simpelthen ikke bedre. I den første kamp på hjemmebane var vi ikke i stand til at skabe ret meget, selv om det dog blev til et par chancer. Så vi forventede en virkelig vanskelig kamp på udebane. Vi kom bagud efter seks minutter, så det var en fantastisk følelse at kunne gå til pause med en 2-1 måls føring. Og at score yderligere tre gange i anden halvleg var jo helt vildt, både for os spillere og vores fans. Den kamp vil altid stå som noget helt specielt i min karriere, men hvis det fortsætter med at gå lige så godt fremover, så kan det jo være, at den bliver overgået, siger Christian Eriksen til VM-magasinet.
 

Christian Eriksen og kæresten Sabrina venter deres første barn sidst i maj. (Foto: All Over Press)
 
Da Danmark sidste var til VM i Sydafrika 2010 kom Eriksen med som yngste spiller - bare 18 år gammel.
 
Han betegner det som en kæmpe oplevelse.
 
Denne gang han han været med hele vejen.
 
- Det er en kæmpe ting for et lille land som Danmark, at vi er med til VM igen, og vi ser alle sammen frem til de kommende VM-kampe, siger Christian Eriksen.
 
Han håber, at Danmark når videre fra gruppespillet.
 
- Vi er i en vanskelig gruppe sammen med Peru, Australien og Frankrig, og vores mål er i første gang at gå videre derfra. Så må vi se, hvad der sker efterfølgende.
 
Danmarks største fodboldtriumf nogen sinde - EM-guldet i 1992 - oplevede Christian Eriksen fra vuggen.
 
- Jeg var kun et par måneder gammel på det tidspunkt, men jeg har senere set filmen om den fantastiske turnering. Og jeg har studeret masser af videooptagelser. Det er simpelthen den største fodboldbegivenhed i landets historie, siger Christian Eriksen til VM-magasinet.
 
 
Og det kan være, at Christian Eriksen selv har et barn liggende i vuggen når han tørner ud for Danmark i VM.
 
 
Hun er førstegangsfødende og de kan som regel gå over tid, men forhåbentlig kan Christian Eriksen nå at hilse på den lille arving, inden han tager til VM og forsøger at sparke Danmark til succes i Rusland.
 
Det var den 17. december, at Tottenham-stjernen og kæresten afslørede, at de venter deres første barn.
 

Mum & Dad to be #proud #2018

Et opslag delt af Christian Eriksen (@chriseriksen8) den

 
Parret har været kærester i snart seks år.
 
 
Da Eriksen i efteråret 2016 forlængede sin kontrakt med Spurs, betød det ifølge London Evening Standard en fordobling af lønnen, så midtbanespilleren nu indkasserer cirka 670.000 kr. – om ugen. Det er lige knap 35 millioner kr. om året – uden diverse sponsoraftaler, som Eriksen ellers har.
 
Det har gjort det muligt for den danske stjerne at slå sig ned sammen med Sabrina i det dyre London-område Hampstead.
 
Sabrina kommer også fra Fyn – og flyttede til England et halvt år efter ham, da hun først skulle færdiggøre sin uddannelse som frisør.
 
Når hun ikke er på barsel arbejder hun tre dage om ugen i et tøjfirma.
 

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close