Nyheder2. oktober 2017

Christian Degn: Jeg elsker mit job

38-årige Christian Degn nyder hvert sekund af optagelserne, både fordi "Hammerslag"-holdene har det sjovt sammen, og fordi han kommer vidt og bredt omkring i landet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/christian-degn8.jpg
 (Foto: All Over Press)

Tirsdag ruller en helt ny serie af ”Hammerslag” over DR-skærmen.

Og der går ikke mange minutter, efter at Christian Degn og hans Hammerslag”-hold er ankommet til byen, før Ugeavisen Varde ringer.

Det sker, næsten hver gang holdet er på optagelser rundt i landet, og Christian og co. tager gerne imod.

– Det rygtes lynhurtigt, selv om vores færd rundt i landet nærmest bliver behandlet som statshemmeligheder. Men det er da bare dejligt med den interesse for vores program, siger den 2,08 meter høje TV-vært.

Selv nyder han hvert sekund af optagelserne, både fordi holdene har det sjovt sammen, og fordi han kommer vidt og bredt omkring i landet.

– Nogle steder kan man få et kæmpe hus, heste og stald for det samme, som en lille lejlighed i Aarhus koster. Det, jeg så skal finde ud af, er, hvad der er fedt ved at bo netop der, siger han.

På boligturene rundt i landet når holdene at besøge to huse om dagen. Men selv om det indbefatter en del overnatning og transport, er programmet målt i seere alligevel meget billigt at producere.

Vi tog med Christian Degn på optagelser i Hvide Sande og Varde. Se alle billederne herunder:

https://imgix.seoghoer.dk/christian-degn-hammerslag0.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

– Jeg kommer rundt i landet og ser steder, jeg formentlig aldrig var kommet til ellers. Det er faktisk noget af det bedste ved ”Hammerslag”. Man får øjnene op for, at der er noget godt ved alle steder og mange måder at leve på, siger Christian Degn, som her hænger ud på havnen i Hvide Sande.

https://imgix.seoghoer.dk/christian-degn-hammerslag2.jpg
Fire nætter i hotelsenge er lang tid væk fra kæresten, når man som Christian er nyforelsket. Så der bliver brugt mere tid på telefonen end sædvanligt.

– Lad mig sige det sådan, at der er et godt flow af hjerter i vores mange sms’er.

https://imgix.seoghoer.dk/christian-degn-hammerslag3.jpg

Så er der kaffe. Christian har ingen stjernenykker og henter gerne papkrus med kaffeforsyninger til alle på holdet.

https://imgix.seoghoer.dk/christian-degn-hammerslag1.jpg

Er der lavet gulvvarme? Hvor meget er ændret? Tilstandsrapport, liggetid, afslag, garage, carport, isolering, natteliv, offentlig transport ... Der er meget at huske om hvert nyt sted, men Christian har efterhånden øvelsen.

– I begyndelsen lavede jeg alle mulige huskeregler, for det nytter jo ikke at gå i stå hele tiden, men nu husker jeg selv min kode til NemID bedre, siger han.

https://imgix.seoghoer.dk/christian-degn-hammerslag4.jpg

Jeg har lige rundet min medvirken til optagelser af hus nr. 250, så det skal selvfølgelig fejres, fortæller Christian, som havde fået lavet jubilæumskage hos bageren i Hvide Sande.

https://imgix.seoghoer.dk/christian-degn-hammerslag6.jpg

Dyre frokoster på fine restauranter – glem det. Det er der hverken tid eller penge til, men hvad er der også galt med rugbrødsmadder i DR’s OB-vogne?

https://imgix.seoghoer.dk/christian-degn-hammerslag7.jpg

”Er han virkelig så høj?”, lyder det tit og ofte, når snakken falder på Christian Degn. Svaret er ganske enkelt ja. Af samme grund måtte mægler Henrik Sylvestersen op på en lille skammel under optagelserne til den indledende hussnak.

https://imgix.seoghoer.dk/christian-degn-hammerslag8.jpg

Karina Øhlenschlæger fra Varde Ugeavis er på pletten, da rygtet om ”Hammerslag”s ankomst til byen spredes som løbeild.

Christian stiller gerne op til lyninterview og billede med den lokale EDC-mægler, Henrik Sylvestersen.

https://imgix.seoghoer.dk/christian-degn-hammerslag9.jpg

Inden det for alvor går løs, tager Christian en runde med mægler og filmhold, så alle detaljer, lyssætning m.m. er i orden.

(Alle fotos: Dan Mariegaard)

Sponsoreret indhold