Nyheder13. december 2021

Chokoladeproducent lod låge i julekalender være tom: Nu raser forældre

Den hollandske chokoladeproducent Tony's Chocolonely er endt i lidt af et stormvejr, fordi der ikke var chokolade bag låge nummer otte i deres chokoladejulekalender
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/tonys.jpg
 Foto: PR

Da juleglade børn åbnede den ottende låge i deres chokoladejulekalender fra Tony's Chocolonely, blev det en fæl skuffelse.

For der var intet chokolade bag lågen, og det skyldtes ikke en produktionsfejl.

Tony's Chocolonely, der ifølge deres Instagram-bio ønsker en "100 % slave-fri" chokoladebranche, ønskede med den tomme låge at sætte fokus på uligheden og de slavelignende forhold, der kan forekomme under chokoladeproduktion.

Men det noble budskab faldt bestemt ikke i god jord hos forældre og børn, der følte sig snydt for dagens chokoladegodbid.

Ifølge Daily Mail har hundredvis af indignerede forældre oversvømmet Tony's Chocolonelys sociale medier med vrede beskeder.

Til trods for, at chokoladeproducenten har lagt et ekstra stykke chokolade i både låge nummer ni og 24, så får det ikke forældrene ned fra barrikaderne:

- Min otte-årige datter var i tårer over skuffelsen. Hun har ADHD og afventer en mulig autisme-diagnose, så hvad der virker som en bagatel for andre, betyder enormt meget for hende, lyder det fra en harm mor.

- Julekalendere er til for børn, og tårer før skole er ikke ideelt. Hvis du vil komme med et budskab, så advar om, at kalenderen kun er for voksne eller større børn, stemmer en anden utilfreds mor i.

- Jeg føler ikke, jeg skal belæres af min julekalender, slår en anden kontant fast.

Tony's Chocolonelys julekalender, der koster knap 115 kr., blev hurtigt udsolgt i diverse britiske supermarkeder, men nu er den altså endt i modvind - og de beklager nu fadæsen:

- Desværre overvejede vi ikke de vanskeligheder, som en tom låge kan forårsage hos neurodivergente børn og voksne. Vi har mere at lære, når det kommer til, hvordan vi kan gøre vores produkter mere inkluderende, lyder det i en udtalelse fra firmaet.

Sponsoreret indhold