Nyheder 14. oktober 2021

Chok-fund blev til fotopris: Fandt giftig kæmpeedderkop under sin seng

Fotografen Gil Wizen fulgte et lille spor af mindre edderkopper, der endte under hans seng. Hvad han fandt der, kan få hårene til at rejse sig hos de fleste
Foto: Ritzau Scanpix

Egentlig troede Gil Wizen, at han boede alene på det lille værelse i Napo-provinsen i det østlige Ecuador tilbage i 2014. 

Det var før han fulgte en stribe af små edderkopper ind under sin seng, hvor han gjorde et skræmmende syn.

Under sit ophold havde han nemlig selskab af en gigantisk brasiliansk giftedderkop, som sad op ad væggen under hans seng. Og ikke nok med det. Det kæmpestore kryb var mor til tusindvis af bittesmå edderkoppebørn.

Wilzen, der ironisk nok er naturfotograf, fortæller til Daily Star, at edderkoppen under sengen var større end hans egen hånd. Og nu har hans billede edderkoppemoren og hendes overrendte rede gjort ham til prisvindende fotograf.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vinder stor pris

Hans fotografi med titlen ”The Spider Room” har modtaget prisen for årets ”Urban Wildlife”-billede ved uddelingen Wildlife Photographer of the Year.

Efter mødet med edderkoppen, stod den tilsyneladende ekstremt modige Gil Wizen selv for at fjerne den – og de mange små edderkopper – fra værelset.

- Ikke alene var der tusindvis af små edderkoppeunger under min seng, men ved siden af dem holdt den største edderkop, jeg nogensinde har set – som ikke var en tarantel – vagt, skrev han på sin blog, da han postede billedet for år tilbage.

- Den kunne nemt dække hele min hånd.

Den brasilianske edderkoppeart, der her er tale om, er udbredt i Syd- og Centralamerika og normalt lever de i regnskovene, hvor de jagter kakerlakker og frøer.

Selvom de kan være giftige for mennesker og andre pattedyr, er der også eksempler på, at den kan være til nytte rent medicinsk.

Det var den franske biolog og undervandsfotograf Laurent Ballesta, der vandt hovedprisen ved fotokonkurrencen.   

Han fotograferede en gruppe fisk, der flokkes om æg og sperm under havet ved Fransk Polynesien.  

Sponsoreret indhold