Nyheder8. december 2021

Chef færdig i DR efter "grænseoverskridende adfærd"

DR's generaldirektør er oprigtig ked af, at nogen har måtte opleve en grænseoverskridende adfærd, udtaler hun
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20211110-195653-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

SENESTE: Nu står chefen frem

En chef stopper hos DR. Det sker efter, der er indledt en personalesag mod vedkommende.

DR har onsdag indledt personalesagen mod den pågældende chef, der har overtrådt DR's kodeks for god adfærd.

Det oplyser mediet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/201901136-bs-_w5a8194.jpg
 Foto: Birger Storm

Maria Rørbye Rønn, DR's generaldirektør, er klar i spyttet om, at man skal sætte foden ned, når de fælles spilleregler ikke overholdes. (Foto: Birger Storm)

- Vi har i dag indledt en personalesag mod en chef, der gennem grænseoverskridende adfærd har overtrådt det kodeks, vi har for god adfærd, siger Gustav Lützhøft, ledende redaktionschef i DR Kultur, Debat og Musik. Han fortsætter:

- Forelagt sagen og oplyst om de personaleretslige skridt, som DR har igangsat, har chefen valgt at sige op. Vi handler, når de fælles spilleregler klart overtrædes, og det blev de i dette tilfælde.

Det fremgår ikke, hvilken adfærd der er tale om, eller hvilke spilleregler, der er brudt. Det nævnes heller ikke noget navn på chefen, eller hvilket ansvarsområde, chefen havde.

I pressemeddelelsen står der, at fordi der er tale om en personalesag, kan de ikke komme de konkrete forhold nærmere.

Sagen har dog ikke sådan en alvorsgrad, at der har været brug for at politianmelde sagen. Det oplyser DR's kommunikationsafdeling til SE og HØR

Sætter foden ned

Det kodeks, der er blevet overtrådt, har DR's ledelse sammen med faglige organisationer og mediehusets medarbejdere arbejder på og indført gennem det seneste halvandet år.

Adfærdskodeksen dækker over en lang række emner fra god tone på arbejdspladsen til krænkelser og chikane.

DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, gør det klart, at det er topledelsens ansvar at sikre, at der i DR er en god kultur og adfærd.

- Derfor vil jeg gerne være helt tydelig: Vi skal både have fokus på at skabe den kultur, vi gerne vil have. Men vi skal også sætte foden ned og handle, når nogen ikke overholder de spilleregler, vi sammen har opstillet i DR, siger hun og fortsætter:

- Vi kan kun ændre kulturen, hvis vi som ledelse meget tydeligt siger, hvad vi vil have og samtidigt handler, hvis der foregår noget, som vi ikke vil acceptere.

Oprigtig ked af det

DR-chefens stop kommer i en tid, hvor der er øget opmærksomhed omkring grænseoverskridende adfærd på mediearbejdspladser.

At DR selv nu står over for sådan en sag, ærgrer derfor generaldirektøren:

- At det alligevel sker, bekræfter mig i, at vi skal fastholde vores fokus på at ændre kulturen i alle dele af DR, og at vi skal handle, hvis nogen overtræder spillereglerne. Jeg er oprigtig ked af, at der er nogen, der har måttet opleve en grænseoverskridende adfærd, siger hun.

Hun vil nu drøfte sagen som et led af de andre initiativer, DR har sat i gang. I januar vil en intern medarbejderundersøgelse sættes i søen, hvor medarbejderne anonymt kan svare på, om de har oplevet krænkende adfærd.

SENESTE: Nu står chefen frem

Sponsoreret indhold