Nyheder31. januar 2023

Center for Cybersikkerhed hæver trusselsniveau til højt

Nu hæves trusselniveauet for cyberaktivisme fra middel til høj

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har tirsdag hævet trusselsniveauet for cyberaktivisme fra middel til høj.

Det sker "blandt andet på baggrund af pro-russiske aktivistiske hackergruppers høje aktivitetsniveau mod Nato-lande, herunder Danmark, samt deres øgede kapacitet". Det meddeler CFCS på sin hjemmeside.

- I konteksten af de fortsat øgede spændinger mellem Rusland og Vesten udfører pro-russiske cyberaktivister mange angreb mod skiftende mål, som de udvælger inden for en bred vifte af Nato-lande.

- Det er sandsynligt, at de pro-russiske aktivistiske grupper vil være motiverede til at angribe mål i Vesten og i Danmark, så længe den aktuelle krise mellem Rusland og Vesten står på, lyder det.

Rusland invaderede Ukraine i februar sidste år, og siden har der været en anspændt sikkerhedspolitisk situation i Europa.

- Det seneste år har de pro-russiske cyberaktivister udført angrebskampagner, hvor de grupperer målene under bestemte temaer.

- Danske mål har eksempelvis både indgået i en angrebskampagne, hvor temaet var europæiske forsvarsministerier, samt i en kampagne hvor temaet var den danske finanssektor, skriver CFCS.

Når trusselsniveauet bliver ændret fra middel til høj, er det et udtryk for, at det vil være sandsynligt, at danske virksomheder og myndigheder kommer til at blive ramt af aktivistiske cyberangreb inden for to år.

Sponsoreret indhold