Nyheder26. maj 2023

Celine Dion aflyser to koncerter i Danmark

Aflysningerne skyldes sygdom
Celine Dion må skuffe sine danske fans. 
Celine Dion må skuffe sine danske fans.
 Foto: Alice Chiche/AFP/Ritzau Scanpix

Den canadiske sanger Céline Dion aflyser hele sine forestående turne - herunder to koncerter i Royal Arena i København 23. og 24. september.

Det fremgår af en meddelelse på hendes hjemmeside.

Aflysningerne skyldes sygdom, som forhindrer hende i at optræde, lyder det.

I december sidste år fortalte den 55-årige sanger selv, at hun var blevet diagnosticeret med en sjælden autoimmun sygdom.

Det hedder "stiff person syndrome" og forårsager muskelspasmer og stivhed i kroppen.

Dengang lød beskeden fra Céline Dion, at visse optrædener ville blive udskudt.

Koncerterne på dansk jord er en del af turnéen "Courage World Tour". Den begyndte før coronapandemien, hvor Céline Dion nåede at optræde 52 gange.

Så satte hun sin turné på pause i marts 2020, da coronapandemien ramte. Nu aflyser hun så de resterende i alt 42 koncertdatoer i 2023 og 2024.

- Jeg er så ked af at måtte skuffe jer alle igen. Jeg arbejder hårdt på at genopbygge min styrke, men at turnere kan være rigtig hårdt, selv når du er på 100 procent.

- Det er ikke fair over for jer at blive ved med at udskyde koncerterne, og selv om det knuser mit hjerte, er det bedst, at vi aflyser alt nu, indtil jeg er helt klar til at vende tilbage til scenen, udtaler hun på sin hjemmeside.

Koncertrækken skulle have taget sit udspring i den hollandske hovedstad, Amsterdam, den 26. august, hvorfra den skulle bevæge sig til Helsinki og slutter i oktober.

Efter en pause henover vinteren skulle Céline Dion have genoptaget turneen 6. marts i Prag og optrådt rundt i Europa frem til 22. april. Men de planer er altså skrinlagt.

- I skal alle vide, at jeg ikke giver op. Og jeg glæder mig til at se jer igen, slår sangeren fast.

Céline Dion udsendte sin første lp som 12-årig, og i 1988 vandt hun som 20-årig det europæiske melodigrandprix med sangen "Ne partez pas sans moi".

Efterfølgende har hun opnået international stjernestatus - ikke mindst for sine sange til filmene "Beauty and the Beast" og "Titanic".

Titelsangen til sidstnævnte, "My heart will go on", betragtes som hendes signaturhit.

Hun har vundet en Oscar for hver af de to sange.

Billetter til de pågældende koncerter refunderes gennem den portal, de er købt igennem, lyder beskeden.

/ritzau/

Sponsoreret indhold