Nyheder5. januar 2009

Cecilie Stenspil: Guldpige

Heltinden fra ”Livvagterne” har tjent gode penge, siden hun var 10 år
Cecilie Stenspil er allerede blevet kaldt smuk og talentfuld. Med sin store arbejdsindsats må hun også snart kunne betegnes som rig
Cecilie Stenspil er allerede blevet kaldt smuk og talentfuld. Med sin store arbejdsindsats må hun også snart kunne betegnes som rig
 Foto: All Over

Stjernen i DR's nye dramaserie "Livvagterne" er for mange TV-seere et ubeskrevet blad. Men den 29-årige skuespiller har, siden hun var blot 10 år gammel, arbejdet med at lægge stemme til reklamefilm og populære udenlandske tegne- og spillefilm. Hun er blandt andet med i "Harry Potter", "Narnia" og "Shrek 3".

Hendes arbejdsiver har da også båret frugt: Ud over at komme ind i første forsøg på den eftertragtede skuespilleruddannelse ved Odense Teater kronede Cecilie værket med at blive fastansat på teatret, lige efter hun var blevet færdig med uddannelsen. Allerede mens hun endnu kun var elev, var hun med i nogle af teatrets mest succesfulde opsætninger.

Behøver ikke køre taxa

Hvor de mange job måske kunne tage pusten fra nogle, går Cecilie Stenspil - ligesom Jasmina fra "Livvagterne" - til biddet uden at kny.

- Jeg har fra barnsben været vant til, at alt kan lade sig gøre, hvis man vil. Og man gør tingene så godt, man kan, fortæller den smukke skuespiller i Berlingske Tidende.

Et eller andet må Cecilie Stenspil gøre helt rigtigt. Modsat mange skuespillere behøver hun ikke supplere indtægten med at køre taxa eller hjælpe til i en børnehave. Ud over sit faste job som hovedrolleindehaver i "Livvagterne" er Cecilie for tiden ved at øve til hovedrollen i Odense Teaters opsætning af Lars von Triers "Breaking the Waves". Ved siden af det indtaler hun stadig speaks til tegnefilm og reklamer.

- Tænk, jeg har kun været ude i to år. Jeg har lige spillet Dorothy (i "Troldmanden fra Oz", red.), som er en sød pige med et stort hjerte. Jeg skal spille Kim i "Guitaristerne", Jasmina i "Livvagterne" og Bess fra februar. Det er jo en gave som skuespiller. Samtidig har jeg mine stemmer i tegnefilmene, hvor jeg kan være både en flodhest og alt muligt, siger en glad Cecilie Stenspil til Berlingske Tidende.

Sponsoreret indhold