Nyheder28. august 2024 (opd. 5. september 2024)

Cecilie blev tiltalt for kidnapning af sit ufødte barn

Cecilie Michele Albrecht var i januar 2023 højgravid, da hun blev anholdt af svensk politi for forsøg på kidnapning af sit ufødte barn. Ifølge flere eksperter har myndighederne begået fejl i sagen,

Cecilie Albrecht er i januar 2023 bosat i Malmø, hvor hun er flyttet til, da hun håber på, at det kan øge hendes chancer for at beholde det barn, hun er tæt på at nedkomme med.

Måneden før er Cecilie Albrecht bosat i Slagelse med sin kæreste, men inden hun rykker til Sverige, er hendes tanke at rykke hjem til sin mor, der bor i Næstved, skriver Sjællandske Nyheder.

Flytningen hjem til moren bliver dog aldrig til virkelighed, men kommunens interesse for Cecilie Albrecht er vakt, og selvom hun end ikke er bosat i kommunen, ender Næstved Kommunes interesse senere ud i en varetægtsfængsling af hende.

En varetægtsfængsling, som flere eksperter stiller sig uforstående over for.

En af dem er advokat Mads Pramming, der har mange års erfaring i sociale sager mod myndighederne.

Jeg tænker lidt sådan, at overskriften på en eller anden måde er, at en uskyldig kvinde er blevet fanget i udlandet og fragtet til Danmark og spærret inde. Barnet er blevet taget og hun er efterladt på gaden igen. Det synes jeg er totalt rystende. Især i en sag, hvor der er så mange myndigheder involveret, siger Mads Pramming.

Alt dette kan du blive meget klogere på i Sjællandske Nyheders podcastserie ‘Justitsmordet på det ufødte barn’.

Tiltalt for forsøg på kidnapning

Fredag 13. januar 2023 står Cecilie Albrecht på Hyllie Station i Malmø, hvor hun venter på sin far, der kommer med toget fra Danmark.

Men her bliver hun mødt af svensk politi, der anholder hende og kører hende til Danmark, hvor politiet venter.

Klokken 13 dagen efter er Cecilie Albrecht på plads i Retten i Næstved, hvor hun bliver klogere på, hvad det er, hun dagen forinden blev anholdt for i Sverige.

Hun er tiltalt efter straffelovens paragraf 215, stk. 1 og 2, der omhandler børnebortførelser.

Den paragraf retter sig mod levende børn, fastslår Birgit Feldtmann, der er ekspert i strafferet og tilknyttet Juridisk Institut ved Aalborg Universitet.

Birgit Feldtmann stiller sig således uforstående over for rettens beslutning. For hende er der flere problematikker i Cecilie Albrechts sag, men kerneproblemet er, at der skal være et barn, før man kan tiltales for kidnapning, og det er selvsagt ikke tilfældet her, da Cecilie Albrecht på det tidspunkt er højgravid.

En anden kilde, der medvirker i podcasten er Frederik Waage, som er tidligere landsdommer og professor i forvaltningsret ved Syddansk Universitet. Han finder landsrettens afgørelse decideret uforståelig.

Altså, det er en for mig at se uforståelig kendelse, der kommer omkring varetægtsfængsling her. Og derfor er det uforståeligt, at hun bliver varetægtsfængslet, siger Frederik Waage og fortsætter:

Jeg kan ikke forklare det på anden måde, end at det simpelthen er en forkert konklusion, som retten når frem til, og det er meget overraskende, at man ikke formår at få det adresseret.

I maj i år kom Cecilie Albrechts kidnapningssag for byretten, hvor hun blev frikendt for at have kidnappet sit ufødte barn.

Cecilie Albrechts sag blev vurderet, før den nye lov (barnets lov) trådte i kraft, hvilket den gjorde i januar i år, skriver Sjællandske Nyheder.

Sponsoreret indhold