Cecilie Beck: Tilbage på dødens ø

Det har været bevægende for Cecilie at vende tilbage til Norge

Det har været bevægende for Cecilie at vende tilbage til Norge

Foto: All Over

Det plejer at være hendes mand, krigsreporteren Rasmus Tantholdt, der rykker ud til verdens brændpunkter. Men i næste uge er det Cecilie Beck, som står på TV og rapporterer fra et sted, vi alle forbinder med rædsel og død: Øen Utøya, hvor Anders Breivik i sommer dræbte 69 uskyldige mennesker.

Læs også: Cecilie Becks tand-mareridt

På mandag 16. april begynder retssagen mod Breivik, og Cecilie Beck er taget til Norge for at finde svar på, hvordan den grusomme sag har forvandlet landet.

- Der går ikke en dag i Norge, hvor terrorsagen ikke er i medierne. Det var så voldsomt, dét, der skete den julidag sidste år, og det har været meget bevægende at vende tilbage, fortæller Cecilie Beck, der også rapporterede fra Norge sidste sommer efter tragedien i Oslo og på Utøya.

Læs også: Nyhedsparrets frække shoppetur

I programmet "Utøya - Norge mod Brevik", som vises på TV 2 mandag aften, er Cecilie tilbage på Utøya sammen med Nicoline og hendes kæreste, Laurens. Han stod inde på fastlandet, mens hun i forfærdelse flygtede rundt på øen fra Anders Breivik, der gik og skød.

- Nicoline er fast besluttet på, at Breivik ikke skal have lov at stjæle alle de gode minder, hun ellers havde om Utøya, fortæller Cecilie Beck.

Hun har også mødt massemorderen Breiviks forsvarer, der forklarer, hvorfor han har valgt at tage sagen.


Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close