Nyheder12. januar 2009

Cecilie Beck: Fri mig for Facebook

TV-værten gider ikke at lege venner med fremmede eller blive konfronteret med pinlige minder fra sin ungdom
Cecilie Beck har et noget anstrengt forhold til både Facebook og sin fortid
Cecilie Beck har et noget anstrengt forhold til både Facebook og sin fortid
 Foto: All Over

Cecilie Beck er mildest talt ikke begejstret for det sociale netværk Facebook, som hun er en af de efterhånden få, som ikke er medlem af. TV-værten har heller ingen planer om at oprette en profil - lidt i stil med dengang folk sagde, at mobiltelefoner bare er en unødig forstyrrende faktor i dagligdagen.

I sin klumme i Ekstra Bladet skriver Cecilie Beck, at Facebook er en tidrøver, og at hun ikke kan overskue det "virtuelle socialiseringshav". TV-værten har med egne ord hverken tid eller lyst til at få nye bekendtskaber - og slet ikke få genoprettet kontakt med fortidens skeletter.

- Det er netop det, jeg synes, er det allermest frygtindgydende ved at lægge sin profil ud på Facebook: Det er en direkte, åben invitation til alle de mennesker, man har brugt år og dag på i al stilfærdighed at ignorere ud af sin tilværelse, skriver Cecilie Beck.

Kæresten har en profil

TV-værtens kæreste Rasmus Tantholdt deler dog ikke helt hendes skræk for det virtuelle. Han har nemlig ikke kun sin egen profil, men også en fin fanklub kaldet "The Rasmus Tantholdt Appreciation Group", der har 158 medlemmer - hovedsageligt kvindelige beundrere.

Cecilie Beck er udmærket klar over, at hendes afstandtagen til Facebook kan få hende til at lyde som et "forstokket stenalderlevn", men ikke desto mindre står hun ved sit meget bevidste valg.

- Jeg er sikkert både paranoid, asocial og håbløst gammeldags, Men jeg foretrækker virtuelt socialt eksil frem for konstant at være i risiko for at blive afkrævet et eller andet fra en perifer computerbekendt eller at blive konfronteret med et stykke fortid, jeg med vilje har fortrængt, slår Cecilie Beck fast.

Sponsoreret indhold