Nyheder19. juli 2016

Cartoons-sangerinde klagede over rygsmerter – så fik hun frygtelig besked

Mandag kom det frem, at Cartoons-sangerinden Karina Jensen har tabt en lang og brav kamp mod kræft. Sangerinden havde for et år siden klaget over smerter i ryggen – smerter der viste sig at være kræft
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/cartoons-sangerinde_har_tabt_kampen_mod_kraeften.jpg
 Foto: All Over

I flere år kæmpede hun en brav – og ikke mindst hård – kamp mod kræft, men i går kom det frem, at kampen var tabt. Det tidligere medlem af popgruppen Cartoons, Karina Jensen, er død efter et langt sygdomsforløb.

Karina Jensen havde kæmpet mod kræft ad flere omgange. Første gang hun blev diagnosticeret med den frygtelige sygdom, var i vinteren 2012, da hun fik konstateret brystkræft. Herefter gennemgik Karina Jensen et langt og opslidende behandlingsforløb, der resulterede i, at hun fik kemo og fjernet begge bryster.

Herefter nåede Karina Jensen flere år som kræftfri, før at hun igen blev ramt af sygdommen. I løbet af 2015 begyndte den tidligere Cartoons-sangerinde at døje med smerter i sin ryg. Flere undersøgelser kan ikke i begyndelsen ikke forklare smerterne, og Karina Jensen insistererede herefter på at få en MR-scanning.

Scanningen viste desværre det utænkelige. I november 2015 fik Karina Jensen igen konstateret kræft. Denne gang var lægerne ikke så optimistiske med behandlingsmulighederne, og Karina Jensen blev erklæret uhelbredelig syg. Brystkræften havde spredt sig til metastaser i ryg, lever og ribben.

Tidligere på året startede Karina Jensens veninder en indsamling på indsamlingshjemmesiden Caremaker. Håbet var at få indsamlet nok penge, så Karina Jensen kunne modtage en alternativ behandling i Tyskland, efter at de danske læger havde opgivet hende.

Caremakers hjemmeside skrev de fem veninder:

- Vi er 5 barndomsveninder, om så inderligt ønsker at hjælpe vores elskede Karina og ikke mindst hendes familie. Lige nu står vi i en fælles livskrise, hvor vi gør vores bedste for at støtte familien i en frygtelig tid. Sygdommen tærer meget på Karinas mand og ikke mindst to små børn, som ved at mor er alvorligt syg.

- For de af jer som ikke har haft den fornøjelse at møde Karina på jeres vej kan vi fortælle, at Karina er det mest positive, entusiastiske, livsglade og ikke mindst betænksomme livsstykke og hun er et forbillede for os alle.

- Karina har - som det livsbekræftende menneske hun er - igen taget kampen op mod kræften og har sat alt ind på basisk kost, motion og et sundt sind i håb på selvhelbredelse, men kræftformen er aggressiv, så Karina og hendes familie har brug for din hjælp og tiden er knap. Hver en lille donation modtages med kyshånd og du må også meget gerne hjælpe os med at sprede vores budskab i dit netværk.

Desværre kæmpede Karina Jensen en kamp, hun ikke kunne vinde. Hun efterlader sig mand og to små børn. Karina Jensen døde 21. juni og blev bisat 25. juni i Aarhus.

Karina Jensen er langt fra den eneste kendte dansker, der har tabt kampen til kræft. Se et galleri over andre, vi har mistet til sygdommen:

Disse kendte mistede vi til kræften

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_25.png

Sponsoreret indhold