Nyheder 14. januar 2010

Caroline Wozniacki: Rend mig i janteloven

Bogen ”Miss Sunshine”, der klandrer Piotr for at pace sin datter, undsiges nu af tennisstjernen selv
Hverken Caroline eller Piotr Wozniacki har tænkt sig at læse "Miss Sunshine"
Hverken Caroline eller Piotr Wozniacki har tænkt sig at læse "Miss Sunshine"
Foto: All Over

Caroline Wozniacki har ikke tænkt sig at læse bogen "Miss Sunshine".

Den handler ellers om hende og en lang række mennesker, som enten kalder sig eksperter, eller som kender hende, udtaler sig i bogen.

Men dertil kommer også, at bogens forfatter, journalisten Kurt Lassen bruger de mange udtalelser til at komme med en kritik af Carolines far, Piotr Wozniacki og ikke mindst, at han skulle have pacet hende unødigt.

Caroline selv har ikke meget tilovers for bogen og de jantolovs-lignende tanker, der synes at ligge bag.

- Jeg kommer ikke til at læse bogen, og den interesserer mig egentlig ikke, så jeg er faktisk lidt ligeglad, siger Caroline Wozniacki til spn.dk.

- Jeg kender ikke ham, der har skrevet den. Jeg har ikke selv været med i den eller kommet med input, så der er ikke så meget at sige til det, siger hun.

Caroline er bossen

Piotr Wozniacki afviser kritikken om, at han manipulerer sin datter, så den danske tennisstjerne blandt andet er blevet afhængig af sin far og træner.

- Caroline er bossen. Hun er 19 år, det er hendes liv, sport og forretning. Jeg accepterer hendes beslutninger fuldt ud. Men når hun beder mig om hjælp, så gør jeg det selvfølgelig. Hvilken slags far ville jeg være, hvis jeg ikke hjalp mit barn? siger Piotr Wozniacki til tv2.dk.

Caroline, som i disse dage forbereder sig til næste uges Australian Open - årets første grand slam-turnering - fortæller gerne om faderens betydning for hendes karriere.

- Min far har en stor andel i min succes. Han vil det bedste for mig, og selv om man ikke er enige om alt, så ved vi altid, hvor vi har hinanden. Jeg kunne ikke forestille mig et liv på tennistouren uden min far, siger Caroline Wozniacki, som er nummer fire på verdensranglisten.

- Hvert eneste år er Caroline blevet bedre. Hun har vundet mere og har udviklet sig som tennisspiller. Jeg forstår ikke deres kritik. Hvordan kan man kritisere en person, som står bag en person med så meget succes som Caroline? I stedet burde de være stolte af, at Danmark har en person som Caroline. Det er helt enestående, og det burde man nyde hvert et øjeblik af i stedet for at komme med sådan en kritik, siger Piotr Wozniacki.


Sponsoreret indhold