Nyheder3. juni 2009

Caroline Wozniacki: Presses af far

Flere eksperter mener, at farmand Piotr presser Caroline så hårdt, at et alt for tidligt karrierestop kan komme på tale
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-danmark/carolinewozniacki2-jpg.jpg

Hun ligger nummer 9 på verdensranglisten og har i årevis været hele Danmarks tennisdarling. Ja, de fleste regner vel egentlig med, at det kun er et spørgsmål om tid, inden Caroline Wozniacki når helt til tops og placerer sig som nummer 1 i verden.

Nu er spørgsmålet så bare, om Wozniackis karriere nogensinde når så langt. I hvert fald hagler kritikken ned over Piotr Wozniacki, Carolines far og træner, i dagens udgave af B.T. Det er især de mange kampe, der falder eksperterne for brystet.

- Når man får en overbelastningsskade som 18-årig, så er det altså et vink med en vognstang om, at man nok skal tænke sig godt og grundigt om med det antal kampe, du vælger at spille, siger den tidligere Davis Cup-spiller og tennisekspert Peter Bastiansen til avisen.

Han forstår ikke, hvorfor Wozniacki både stiller op i single- og doublerækken, og ser også problemer i Piotr Wozniackis dobbeltrolle som både far og træner.

- Når man er involveret som far og datter, så handler man mere emotionelt. Hvis det derimod var en professionel træner, så tror jeg, han havde rådet hende til at tage det lidt roligt nu, forklarer Peter Bastiansen og bakkes op af Wozniackis tidligere træner i Lyngby, Christian Camradt.

- Jeg ville nok have rådet hende til at tage en pause inden Wimbledon. Hvis det udvikler sig til en diskusprolaps, så kan det slutte hendes karriere, hvilket ville være en katastrofe, siger han.

Piotr Wozniacki afviser dog kritikken på det pureste.

- Caroline er ikke nummer 1 i verden, hun er kun 18 år, og derfor skal hun spille double. Det hjælper hende til at blive bedre til de ting, hun skal blive bedre til, mener polakken, der også afviser den øvrige kritik og henviser til, at det er op til lægerne at vurdere, om hans datter kan spille eller ej.

Wozniacki måtte forlade French Open i lørdags med to forskudte diskusser i rygsøjlen, en skadet skulder og overbelastede ribben. Årets mest prestigefyldte turnering Wimbledon begynder den 22. juni.

Sponsoreret indhold