Nyheder10. november 2016

Caroline Flemings mareridt: Kæmper for Valdemar Slots overlevelse

Mens millionerne forsvinder, kæmper baronessen for Valdemar Slot, der har været i hendes slægts eje i 11 generationer.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jj2.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Der er meget på spil for Caroline Fleming. Helt præcist Valdemars Slot, som har været i familiens eje, siden søhelten Niels Juel fik det af kong Christian 4.

Begejstringen over den fornemme gave er for længst væk – Valdemars Slot Gods løber nemlig slet ikke rundt.

Slottet på Tåsinge er nemlig ved at kæntre, for pengene siver ud af den virksomhed, som i dag er både skovbrug, landbrug, jagt- og konferencevirksomhed samt turistattraktion.

Mange års underskud er årsagen til, at formuen i dag er væk – egenkapitalen er negativ, mere nøjagtigt i omegnen af minus 5 millioner kr. Det afsløres bl.a. af Restaurant Valdemar Slot, som har været drevet i lokaler på slottet, men er ejet af Morten Holtegaard, er taget under konkursbehandling.

Caroline erkender i TV2-programmet "En stor dag på godset", at det er en meget stejl bakke at klatre, og at hun vil gøre alt for at sikre slottets overlevelse. Og det lader til, hun har fundet en løsning på netop dette.

– Min generation er nødt til at tænke på en mere kreativ måde, fordi stedet ikke længere kan overleve af landbrug og skovbrug, fortæller baronessen om sine udfordringer.

Personligt skal Caroline Fleming nok klare sig, men hun er opsat på at gøre, hvad hun kan for slottet, som med sine 8000 kvm betragtes som Danmarks største bolig.

Sponsoreret indhold