Nyheder 18. juni 2009

Carlos Morales: Korruptionsskandalen vokser

30 personer har nu været til afhøring, heraf 5 borgmestre, og 7 er stadig fængslede på Lanzarote, mens bagmandspolitiet i Madrid går i dybden med ulovlighederne
Carlos Morales er på fri fod, men bagmandspolitiet i Madrid går nu i dybden med, hvordan prinsessens mand har administreret sine penge
Carlos Morales er på fri fod, men bagmandspolitiet i Madrid går nu i dybden med, hvordan prinsessens mand har administreret sine penge
Foto: All Over

Arkitekten Carlos Morales, prinsesse Alexia af Grækenlands spanske mand og eksdronning Anne-Maries svigersøn, er sigtet i en sag om ejendomskorruption, som viser sig at være en kæmpesag på ferieøen Lanzarote, da ikke færre end 5 borgmestre har været til afhøring hos politiet i Costa Teguise.

Carlos Morales blev i forgårs afhørt med en advokat ved sin side med sigtedes rettigheder, og den prisbelønnede arkitekt blev løsladt umiddelbart efter.

Penge under bordet

Ifølge de spanske medier er prinsesse Alexia af Grækenlands mand "fedtet ind i noget skidt" med penge under bordet til borgmestre for bl.a. at få byggetilladelse på attraktive grunde. I alt har 30 personer været til afhøring hos politiet, og 7 er stadig i skyggen bag lås og slå, mens 4 er løsladt mod kaution.

Den store korruptionssag er nu hos bagmandspolitiet i Madrid, og det ventes, der vil gå mange måneder, før man når til bunds i den omfattende sag og kongelige skandale, som har chokeret alle på Lanzarote, der kender den sympatiske stjernearkitekt.

Det er kun 4 måneder siden, Carlos Morales vandt en international konkurrence om at tegne et nyt koncert- og kongrescenter ved strandpromenaden i Arrecife, øens hovedstad. Det skete i samarbejde med det danske arkitektfirma Henning Larsen Architechts, og byggeriet skal stå færdigt i 2013.


Sponsoreret indhold