Carl Emil Petersen: Det er ikke længere nok bare at se cool ud

Foto: All Over Press

Det kom som en overraskelse for mange, da bandet Ulige Numre i marts meddelte, at det gik i opløsning.

Samtidig annoncerede frontsanger Carl Emil Petersen, at han gik solo og udsendte en single. Til efteråret følger et album, og tingene er gået stærkt for den unge musiker, der torsdag debuterer som soloartist på årets Roskilde Festival.

Det er lidt af en drømmedebut, erkender han forud for koncerten, men hvor stort det egentlig er, har han svært ved at forstå.

- Det er surrealistisk. Jeg er faktisk ikke engang nervøs, og det kan jeg ikke forstå, hvorfor jeg ikke er. Jeg tror, det er, fordi det ikke er gået op for mig endnu, siger Carl Emil Petersen, der tidligere har optrådt med Ulige Numre på den anerkendte festival.

Springet fra forsanger i et etableret og anmelderrost band til soloartist er svært at beskrive, men sikkert er det, at der nu hviler et større ansvar på hans skuldre, forklarer han.

- Jeg er klar over, at det kræver noget mere. Jeg kan ikke længere bare stå og se cool ud. Man er nødt til at give folk noget og være en rigtig frontmand, siger Carl Emil Petersen og fortsætter:

- Man står med det store ansvar selv. Det er både fedt og et privilegium at kunne gøre, hvad man har lyst til i musikken. Men omvendt hvis det ikke kører, eller hvis man tvivler, så har man kun sig selv at bebrejde, og så kan man godt hive sig selv lidt ned.

Sangene til den kommende plade begyndte han at skrive for halvandet år siden, og det gik undervejs op for ham, at han langsomt bevægede sig i en ny retning.

- Undervejs i processen kunne jeg mærke, at det var nogle andre sange og noget mere personligt. Det er mit eget liv, jeg putter i sangene, og de skulle have et andet liv, forklarer han.

Det blev et liv uden for Ulige Numre, og selv om bandet havde stor succes og fart på karrieren, så var det nødvendigt for dem at gå hvert til sit.

- Jeg tror, alt har sin tid, og jeg ville hellere satse end at køre den sikkert. Musikken har godt af, at man ryster posen og udfordrer sig selv. Den der autopilot som et etableret band godt kan være, var jeg mere bange for, end for konsekvenserne ved at gå solo, siger Carl Emil Petersen.

Solokarrieren har dog fået en flyvende start, og bookingen på årets Roskilde Festival er prikken over i'et.

- Det er ikke kommet helt belejligt i forhold til, at jeg skal færdiggøre en plade. Men hvert år går man og håber på, at man skal spille herude. Det er de færreste danske kunstnere forundt at få lov, så jeg er lykkelig, siger Carl Emil Petersen.

Carl Emil Petersen spiller på Arena torsdag klokken 14.00.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close