Camilla Ottesen: - Jeg hader ikke hunde

Camilla Ottesen svarer igen på kritikken af hende og programmet \

Camilla Ottesen svarer igen på kritikken af hende og programmet "Slip køterne løs".

Foto: Claus PoulsenVært på TV3-programmet "Slip Køterne løs", Camilla Ottesen, er ikke just populær blandt en del danskere hundeejere, selv om første program i serien først løber over skærmen i aften.

I programmet bliver deltagerne blandt andet jagtet af gøende schæferhunde på en lukket bane.

LÆS OGSÅ: Kendis-hund har bjæffet for sidste gang

Den tidligere politibetjent, Lars Bo Lomholt, skriver blandt andet på sin Facebook-side:

"Camilla Ottesen.
Du er i mine øjne gennemført usympatisk, og din udtalelse vedr. din respekt for de store dyr på savannen klinger hult, når du for morskabens skyld ynder at slå dyrene ihjel.
Håber en dag du bliver forvekslet med et af savannens store dyr, når du er på jagt med din venner."

"Det er så smagløst, at udstille hunde som flænsende dræbere, og det er i min optik i den grad med til at bevare frygten for hunde blandt de seere, som i forvejen har en lille angst for hunde. Det gavner absolut ikke min og andres kamp mod hundeloven, at man atter fremstiller hunde som frådende farlige monstre. At medvirke i et sådant program er med til at fastholde folk i deres angst for hunde, og det er skammeligt og skadeligt i mine øjne.
Hun er bange for hunde, og er vært på et program, som udstiller hunde som livsfarlige, og hun render rundt med et stort smil på læben og plaffer dyr i Afrika. Dyr som hun har respekt for. Næh.. hvor herre bevares en møgkælling," slutter Lars Bo Lomholt af i sin kommentar.

LÆS OGSÅ: Camilla Ottesen ville løfte træstamme, men så...

Mange har erklæret sig enige med den tidligere betjent, som med ulovlige midler fjernede den kendte schæferhund Thor, der var anbragt på internat med henblik på aflivning.

Men Camilla Ottesen tager kritikken med ophøjet ro.

- Jeg hader ikke hunde. Jeg kender mange søde hunde - også schæfere -, men har respekt og frygt for hunde, jeg ikke kender. Jeg har haft en dårlig oplevelse med en hund i vores familie. Den nappede blandt andet efter mig. Jeg gør mig ikke til dommer over, om det var os og vores opdragelse af hunden, det var galt med, men lige meget hvad, har det sat sig som en frygt for hunde, jeg ikke kender. Det er en fobi, og det skal man have lov til at have, siger Camilla Ottesen til SE og HØR.

Hun synes ikke, programmet udstiller schæferhunde som glubske:

- De hunde er ligesom politihunde trænet til opgaven - at gå efter deltagernes røde rygsække på en lukket bane. Programmet må godt have kant og give seerne lidt "ondt i maven" af spænding, men jeg synes ikke, at hundene bliver udstillet som frådende uhyrer. Folk er meget hurtige på aftrækkeren, siger Camilla Ottesen.

LÆS OGSÅ: Derfor tænder min mand på mig

At Lars Bo Lomholt sammenkæder programmet med Camilla Ottesens interesse for jagt, finder hun mærkværdigt.

- Jeg synes ikke, tingene hænger sammen, men hvis folk vil lave den kobling, skal de da være velkomne. Jeg står ved, at jeg er jæger, og jeg slår ikke truede dyrearter ihjel - jeg er jæger og ikke krybskytte. I Afrika er det typisk antilope-arter, jeg har nedlagt, og i Danmark råvildt og fuglevildt. Hvis vi skal inddrage dyrevelfærden i denne forbindelse har de dyr, jeg nedlægger som jæger, haft et meget, meget bedre liv end størstedelen af de dyr, der ender på de danske middagsborde, som jeg aldrig kunne finde på at komme på tallerkenerne i mit hjem, siger Camilla Ottesen, inden hun opfordrer alle til at kigge med, når programmet får premiere i dag - "det er et fantastisk program".

"Slip Køterne Løs" sendes mandag aften klokken 21.15 på TV3.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close