Nyheder 24. februar 2008

CAMILLA BENDIX: NEDE PÅ JORDEN

Selv om hun har en af de bærende roller i DR’s successerie, føler den 36-årige skuespiller sig ikke som et kendt ansigt. Hun elsker at konkurrere – især med sig selv

Det er ikke altid andre mennesker, skuespilleren Camilla Bendix konkurrerer med. Oftest er hun sin egen værste konkurrent. Når hun sveder løs i fitnesscenteret, er modstanderen altid spejlbilledet.

- Jeg er et konkurrencemenneske, så det med at træne synes jeg er ret skønt og er også en form for leg for mig, hvor jeg konkurrerer med mig selv, har hun fortalt Berlingske Tidende.

Camilla er vokset op i Sønderjylland og på Fyn som den yngste i en søskendeflok på fire piger. I øjeblikket brænder hun igennem både på TV og i biograferne. Ud over at spille rollen som Anna i DR's dramaserie "Sommer" er hun aktuel i filmene "Remix" og "Frode og alle de andre rødder".

Selv om hun burde være et kendt ansigt, har hun ikke tilegnet sig nogle stjernenykker, og har ingen planer om at stikke næsen i sky.

Nede på jorden

- Jeg synes ikke, der er flere, som kigger på mig, eller at jeg er blevet finere eller noget. Jeg synes jo stadig, at det er helt vildt, hvis jeg ser en kendt politiker. Jeg tror faktisk ikke, folk kan kende mig ... ha, ha. Det er ikke blevet stjerneagtigt, har hun sagt til avisen 24timer.

Det lyder da heller ikke, som om den kønne brunette lever det vilde jetsetliv. Fritiden bruger hun først og fremmest på sin treårige søn Louis og kæresten Ulrik Bencard. Og, siger Camilla selv, hun søgte ikke ind i skuespillerfaget for at blive berømt med et snuptag. Hun har valgt den hårde vej mod toppen, for det har hun det nu engang bedst med.

- Man kan sagtens være en doven skuespiller og stadig blive berømt og få masser af roller meget hurtigt, efter at man er færdig på skolen. Jeg har valgt at knokle i stedet, og det er jeg glad for, har den 36-årige skuespiller udtalt til B.T.

Kynisk manager

Som Clara i filmen "Remix" spiller hun en kynisk og kold manager, som udnytter et ungt, uskyldigt musiktalent.

Privat mener hun, vi alle har et ansvar for at passe på hinanden, især når dem, der skal passes på, endnu ikke er voksne.

Lige nu er der mange programmer i TV, hvor teenagere stiller op i håb om at få øjeblikkelig berømmelse. Både "X Factor", "Idols" og "Paradise Hotel" bliver oversvømmet af purunge ansøgere, hvis højeste ønske er at blive morgendagens kendisser.

- Jeg håber på, at filmen på en eller anden måde kan være med til at skabe en diskussion i skoleklasser og andre steder om denne her berømmelsesfaktor. Hvorfor er det, vi så gerne vil være kendte? Hvad er det, vi tror, vi får ud af at være kendte? Og hvorfor er det egentlig ikke bare fint at være en sindssygt dygtig tømrer eller lærer? For det er det jo, svarer Camilla på sit eget spørgsmål til Urban.

Sponsoreret indhold