Cambodja chokerede Cecilie Beck: Jeg bliver så vred

Cecilie Beck

Cecilie Beck

(Foto: All Over)

Skraldet når hende op til anklerne, mens TV2-nyhedsværten Cecilie Beck bevæger sig rundt på en losseplads i det sydøstasiatiske land Cambodja.

Her møder hun en 14-årig pige, der har boet det meste af sit liv på den enorme bunke skrald.

– Jeg spurgte, hvad hun ville ønske sig, hvis hun kunne få hvad som helst. Hun ville bare gerne have en halskæde. Det er skræmmende, siger Cecilie Beck. 

Blandt brugte bleer

Turen til lossepladsen er en del af skærmdarlingens rejse som ambassadør for SOS Børnebyerne for at se, hvordan organisationen arbejder i Cambodja.

Artiklen fortsætter under billedet...

Cambodja chokerede Cecilie Beck: Jeg bliver så vred

10-20 familier bor på den losseplads, som Cecilie Beck besøgte på sin tur til Cambodja. Her lever de af at finde værdier i skraldet. (Foto: Rasmus Preston)

Og det var bestemt en øjenåbner for den 46-årige mor til to.

– Det føles enormt uretfærdigt, at der er børn, der bliver nødt til at gå rundt ti timer om  dagen og lede i det mest ulækre, klamme husholdningsaffald med brugte bleer for at finde kapslen fra en brugt sodavandsdåse, siger Cecilie til SE og HØR.

– Jeg bliver vred på os alle sammen. Alle os, der har indflydelse og mulighed for at ændre på tingene, og lader det ske. Det inkluderer også mig selv, som bruger meget mere tid på at kigge på min egen navle end på at kigge på dem, der ingenting har, forklarer hun.

Artiklen fortsætter under billedet...

10-20 familier bor på den losseplads,
som Cecilie Beck, 46,
besøgte på sin tur til Cambodja.
Her lever de af at finde værdier
i skraldet.

Cecilie Beck i Cambodja (Foto: Rasmus Preston)

Mine egne børn

Blandt de skæbner, som Cecilie Beck mødte på turen, var en far, der var blevet kørt ned og derfor måtte sidde i kørestol – og ikke længere kan tage vare på sin familie.

– Det må være sindssygt hårdt, når man bare kan sidde og se på i sin rullestol, mens konen og børnene må arbejde for at passe familien. Det må virkelig være frygteligt at være så magtesløs, siger TV-værtinden og fortsætter:

– Så tænker jeg selvfølgelig også over, hvor afsindig privilegeret jeg selv og mine egne børn er. Og hvor vanvittig heldig man er, at man ikke behøver at spekulere over, om de kan få nok at spise eller komme i skole. Heldigvis blev TV2-værten opmuntret, da hun også besøgte en nærliggende SOS-børneby, hvor man forsøger at hjælpe nogle af landets udsatte børn med at komme videre i tilværelsen.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close