Nyheder21. august 2023

Californien rammes af tropisk storm og jordskælv samme dag

Indbyggere i dele af Californien opfordres til at skynde sig at købe vand og andre fornødenheder søndag.
Den tropiske storm Hilary ankommer samme dag, som Californien også rammes af et jordskælv. 
Den tropiske storm Hilary ankommer samme dag, som Californien også rammes af et jordskælv.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

Den tropiske storm Hilary er søndag ankommet til den amerikanske delstat Californien, som også er blevet ramt af et jordskælv.

Meteorologer advarer om muligheden for "katastrofale oversvømmelser", efter at stormen i weekenden ramte den mexicanske halvø Baja California med voldsom nedbør.

Indbyggerne var allerede nervøse, da naturen viste sig fra endnu en uhyggelig side. Et jordskælv med en beregnet styrke på 5,1 ramte nær den californiske by Ojai. Der har ikke været meldinger om skader eller dødsfald.

Søndag eftermiddag lokal tid ramte Hilary Californien med vindstød på op til 95 kilometer i timen.

- Katastrofal og livstruende oversvømmelse er sandsynlig i Baja California og dele af det sydvestlige USA mandag, lyder det fra USA's nationale orkancenter, NHC.

- Dette er en hidtil uset vejrhændelse, lyder advarslen fra Los Angeles' borgmester, Karen Bass.

Strande er lukket, og indbyggere opfordres til at skynde sig at købe vand og andre fornødenheder.

Der er blevet udstedt advarsler om oversvømmelser og endda tornado i nogle områder.

Hilary blev tidligere klassificeret som en orkan i kategori 4, som er det næsthøjeste niveau. Men den er senere blevet nedgraderet til en tropisk storm, da den nærmede sig den tætbefolkede mexicanske by Tijuana.

Selv om stormen er blevet svækket, advarer Deanne Criswell, der er administrator i det føderale krisestyringsagentur, FEMA, mod ikke at tage stormen alvorligt.

- Orkanen Hilary kommer til at have seriøs gennemslagskraft i det sydlige Californien, siger hun på CNN.

Myndighederne har åbnet fem beskyttelsescentre og indsat mere end 7500 mennesker til at hjælpe. Blandt dem er flere hundrede fra nationalgarden og hold, der kan udføre redningsarbejde til vands.

En person mistede livet i Mexico, efter at et køretøj blev skyllet væk af en flod. I alt 1725 personer i Mexico måtte søge tilflugt væk fra deres hjem.

Sponsoreret indhold