Nyheder10. juni 2022

Café får kæmpebøde: Må ikke stille krav om at tagge i SoMe-konkurrencer

Retten i Kolding slår fast, at man som virksomhed ikke må kræve, at ens følgere tagger hinanden i SoMe-konkurrencer
Café
Dommen fra Retten i Kolding slår fast, at man som virksomhed ikke må kræve, at ens følgere tagger deres venner i konkurrencer på sociale medier som Facebook og Instagram.
 Foto: Colourbox

Du kender det højst sandsynligt: En virksomhed, du følger på Facebook eller Instagram, udlodder en præmie, du ualmindeligt gerne vil have fingre i.

Eneste krav er "bare", at du liker billedet og tagger dine venner i kommentarfeltet.

Men den form for konkurrencekrav er ikke lovligt. Det har Retten i Kolding netop slået fast, efter Forbrugerombudsmanden politianmeldte en café i Vejle, der praktiserede "tag en ven"-kravet i en konkurrence på Facebook.

Retten i Kolding har kendt Café Velvet Aps i Vejle kendt skyldig i overtrædelse af spamforbuddet og tildelt en bøde på 10.000 kr., oplyser Forbrugersombudsmanden i en pressemeddelelse.

– Når man tagger en person, udløser det en notifikation til den taggede person, hvor der henvises til virksomhedens konkurrence. Dermed modtager den taggede person markedsføringsmateriale uden at have givet samtykke hertil, og det er en overtrædelse af markedsføringslovens forbud mod spam, understreges det i pressemeddelelsen.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte caféen i Vejle for at have afholdt 12 Facebook-konkurrencer, der blev afholdt inden for et års tid fra udgangen af september 2019 til medio september 2020. Forbrugerombudsmandens undersøgelser viser, at der i den periode blev sendt 3.067 notifikationer som følge af tags af de personer i de 12 konkurrencer.

Sponsoreret indhold