Nyheder18. april 2015

Cæcilie Norby: Jeg får altid krise, når jeg er noget med 8

Sangerinden er lige fyldt 50, men det runde tal udløser ikke en krise hos hende
https://imgix.seoghoer.dk/media/7f05434e0f4e4b9ab92bb56374ed09db.jpg
 Foto: All Over PressHun er en af Danmarks mest populære og karismatiske sangerinder. Her fortæller hun til SØNDAG, hvordan det er at nå det skarpe hjørne og hvad alderen betyder for hende.

LÆS OGSÅ: Cæcilie Norby: Endelig flyttet sammen med ægtemanden

Sidste år fyldte Cæcilie Norby 50, men det panikkede hun ikke over.

- Jeg plejer at få en krise, når jeg er noget med 8, altså som 28-årig, 38-årig og 48-årig. Men jeg frygtede ikke at blive 50, og det var fantastisk at komme over på den side. Jeg føler, at jeg kan gøre det, jeg vil, og jeg forsøger at grave lidt i, hvem det er, jeg er. Når jeg tænker efter, er jeg egentlig altid gået mine egne veje. Jeg er meget taknemmelig over, at jeg har kunnet leve af musikken, og jeg har aldrig haft det bedre med at synge end nu. Jeg bruger min stemme som et værktøj, og jeg øver mig og træner fysisk for at passe på stemmen, siger hun til SØNDAG.

LÆS OGSÅ: Cæcilie Norby: Sådan fandt jeg min mand

- Jeg er helt sikkert en musik-junkie. Jeg elsker at fordybe mig i musikken, og jeg elsker at arbejde med Lars, som vi gør lige nu, hvor vi har udvalgt de fire første numre til den kommende plade. Derefter skal der findes numre, der matcher de fire første numre, og numre, der ikke matcher for at skabe en kontrast. Vi breder os meget og tager også stilheden med. Vi prøver os frem og tør enkeltheden. Det er ikke bare jazzstandard, vi laver. Vi finder den stemning, der er meget os og meget personlig. Man kan sige, at vi finder farven på pladen. Det er et kæmpe arbejde, og en stor forløsning, når det lykkes, siger hun til SØNDAG.

LÆS OGSÅ: Thomas Helmig fylder 50: Se hans vilde forvandling

Kan selv en erfaren kunstner som Cæcilie Norby blive nervøs før en koncert?

- Sagtens! Jeg har nogle rutiner, hvis jeg er meget nervøs. Jeg husker på, at når jeg står over for publikum, skal jeg være ærlig og vise, hvem jeg er. Vise, hvad der er i mig af skidt og kanel. Publikum har glædet sig, og de skal have os fuldt ud med hud og hår. Jeg kan i øvrigt også blive nervøs over ikke at være nervøs. For der skal altid være en form for adrenalin, en affyringsrampe, så koncerten bliver skudt godt i gang. Den opgave gør jeg mig umage med at fuldføre hver eneste gang, siger hun til SØNDAG.

Sponsoreret indhold