Nyheder26. april 2024 (opd. 26. april 2024)

ByteDance nægter: Vil ikke sælge TikTok

Den kinesiske techgigant , der ejer TikTok, agter ikke at afhænde det populære sociale medie
TikTok kommer ikke til at få ny ejer lige foreløbigt. 
TikTok kommer ikke til at få ny ejer lige foreløbigt.
 Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Den kinesiske techgigant ByteDance, der ejer TikTok, agter ikke at afhænde det populære sociale medie.

- ByteDance har ingen planer om at sælge TikTok, skriver selskabet fredag på Toutiao, en kinesisksproget platform, som det selv ejer.

Det er beskeden, efter USA's kongres i denne uge har vedtaget en lov, der pålægger ByteDance at trække sine investeringer i TikTok. Sker det ikke, vil TikTok blive forbudt i hele USA.

De amerikanske lovgivere har med henvisning til nationens sikkerhed givet ByteDance en frist på ni måneder til at efterleve den amerikanske lov.

USA's myndigheder frygter, at den høst af data, som ByteDance foretager sig med det uhyre populære TikTok, navnlig blandt unge, kan bruges af Kina til spionage og propaganda.

Nyhedsmediet The Information, der i USA fokuserer på technyheder, hævder, at ByteDance er i gang med at opstille scenarier for et eventuelt salg. Men det gælder ikke for den kraftfulde algoritme, der anbefaler videoer til TikToks mere end en milliard brugere rundt om i verden.

Det afvises af ByteDance.

- Udenlandske medieoplysninger om, at ByteDance afsøger et salg af TikTok, er usande, hedder det.

TikTok har i årevis været et kontroversielt emne i USA. Tidligere præsident Donald Trump forsøgte uden held at forbyde tjenesten.

TikTok har omvendt igen og igen benægtet, at det er forbundet med Kinas regering, og at det vil dele data med det kinesiske regime.

TikToks topchef, Shou Zi Chew, siger, at han er klar til at kæmpe mod den nye amerikanske lov ved USA's domstole.

Nogle eksperter mener, at når og hvis sagen havner ved USA's højesteret, så vil nationens sikkerhed blive vægtet højere end retten til beskyttelse af ytringsfriheden.

TikTok er i øvrigt forbudt i Kina. Men ByteDance råder over en app i Kina med videodeling, der stort set er identisk. Den hedder Douyin.

Sponsoreret indhold