Buttenschøn: Flytning reddede vores forhold

Det reddede Cana og Thomas Buttenschøns forhold at flytte til Sønderjylland. Foto: Claus Poulsen)

Det reddede Cana og Thomas Buttenschøns forhold at flytte til Sønderjylland. Foto: Claus Poulsen)

Claus Poulsen

 
De har netop fejret deres fem års bryllupsdag, men vejen dertil har ikke kun været en dans på roser.
 
 
Sangeren Thomas Buttenschøn mødte sin kone Cana i 2009, og efter et lille års tid som par blev de gift og ventede sig samtidig deres første barn. Og særligt udvidelsen af familien var til tider en udfordring for det nygifte par.
 
- Det ændrede forholdet markant. Vi gik jo fra at være ølkammerater til at skulle op om natten og skifte bleer og amme. Det var en vild omvæltning. Det var fedt og dejligt, men jeg tror, at det tog røven på os, hvor sindssygt det var.
 
 
- Det var der, hvor vi havde nogle af vores nedture. Det var ret svært, og vi havde svært ved at finde hinanden og svært ved også at rumme hinanden i alt det, vi syntes var hårdt, siger Cana Buttenschøn til Ritzau Fokus.
 
På det tidspunkt arbejdede Cana som jordemor, og det betød weekendvagter hver anden weekend og natarbejde, og ofte kulminerede det med, at Thomas også skulle ud og spille koncerter. Derfor valgte parret at flytte til Sønderjylland for at få ro på og komme tættere på Cans familie, der bor der.
 
 
- Vi havde brug for noget nærhed og nogle familierelationer. Der skulle ske noget nyt i vores liv, og der skulle ændres på nogle af de ting, vi skændtes om, siger Cana Buttenschøn og bliver suppleret af sin mand.
 
- Cana var rigtig ked af det og ville gerne tilbage til Sønderjylland, og jeg elskede København. Men jeg tror, at alternativet var at gå fra hinanden, hvis vi ikke var flyttet, så det var ikke et vanvittigt svært valg, siger Thomas Buttenschøn.
 
I Sønderjylland lagde Cana jobbet som jordemor på hylden for at få mere rum til at være sammen med familien, og samtidig fik parret tid til at tale med hinanden.
 
- Der var ikke alle de her forstyrrende elementer, så når Jens (parrets ældste barn, red.) var lagt i seng, så var det bare os to i det store hus. Så fik man spurgt "hvordan har du det"? Og vi fik talt sammen igen. Det er der, man starter, og så bliver man venner igen og kærester igen, siger Thomas Buttenschøn og fortsætter:
 
- Det var sgu fedt, at vi kunne blive kærester igen af at flytte til Sønderjylland. Vi holder jo meget af hinanden, og det fik vi tid til at vise.
 
Da forholdet igen begyndte at køre på skinner, besluttede parret, at det nu var tid til at flytte tilbage til storbyen. Derfor rykkede de endnu en gang teltpælene op, og de bor nu i en lejlighed på Østerbro i København med deres to sønner, Jens og Peter.
 
 
- I virkeligheden kan vi jo allerbedst lide at bo i byen, så det var ret let, da det begyndte at køre rigtig godt mellem os igen, og vi fandt ud af, hvilke ting, vi skal være opmærksomme på for, at vi har det godt, siger Cana Buttenschøn.
 
Parrets forelskelse er også stadig tydelig. I oktober i år fejrede de kærligheden ved en stor bryllupsfest på deres fem års bryllupsdag, hvor hitmageren overraskede sin kone med et nyt album. Og parret er ikke i tvivl om, at de vil fortsætte med at fejre deres ægteskab.
 
- Vi har allerede planlagt, hvornår den næste fest skal være. Det er bare fedt at fejre kærligheden. Det kan godt være, at man går og irriterer sig lidt over hinanden i hverdagen, men når man holder sådan en fest, så bliver man bare mere forelsket, siger Cana Buttenschøn og smiler til sin mand.
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close