Nyheder15. oktober 2008

Bubber: Leger krig på skatteydernes regning

Seersuccesen på TV 2 'Bubber og BS i trøjen' skyder håndgranater, pistoler og mødetimer af for 100.000 kroner, og forsvaret betaler
Det er skægt for Bubber at lege krig med B.S. Christiansen - specielt når det er skatteyderne, der betaler
Det er skægt for Bubber at lege krig med B.S. Christiansen - specielt når det er skatteyderne, der betaler
 Foto: All Over

Kugler og håndgranater flyver for tiden om ørene på børnehelten Bubber, når han prøver livet som soldat i TV2's program 'Bubber og BS i trøjen'. Faktisk fyrer han krudt og militærplanlægning af for 100.000 kroner.

Den regning betaler forsvaret og dermed skatteborgerne. Det oplyser forsvaret til Ritzau.

40.000 kroner på ammunition og 60.000 kroner på møder og planlægning.

- Hvis TV2 skal lave sådan nogle udsendelser, så burde de også betale de omkostninger. Forsvaret er hårdt nok spændt for i forvejen, siger Pernille Frahm (SF), der er medlem af forsvarsudvalget.

Presseofficer i Forsvarskommandoen Torben Kjeldsen har været med til at planlægge serien, der på premiereaftenen blev set af over en million danskere. Han mener, at forsvaret får fuld valuta for pengene.

- Det er vores bidrag til festen, og vi får mulighed for at oplyse om de mange opgaver, som vi løser, siger Torben Kjeldsen, der understreger, at forsvaret med serien vil oplyse og ikke rekruttere.

Uforstående

Bubber selv bedyrer sin uskyld, og undskylder sig med, at han ikke har indblik i programmets økonomi.

- Jeg troede ikke, at det havde kostet skattepenge. Jeg aner jo ikke noget om alt det med pengene. Vi har ikke lavet propagande for Forsvaret. Tværtimod. Jeg hader krig, siger han naivt til Ekstra Bladet.


Sponsoreret indhold